Novi ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, gospodin Miloš Lučić, kojem je trebalo oko 12 godina da bi završio privatni fakultet (i srednju školu završio je za pet umjesto za četiri godine jer je treći razred ponavljao)odmah je učinio korake kako bi popunio svoj ured, a za savjetnicu je postavio bivšu misicu...

Marina Ševkušić, nova savjetnica ministra Lučića, poznata je po tome što je 2016. osvojila naslov druge pratilje Miss planete Zemlje za BiH.

Tu informaciju Ševkušić je podijelila s javnošću na svom profilu na jednoj društvenoj mreži navodeći pri tom kako ima master diplomu iz međunarodnih odnosa odnosno diplomatije.

Na mrežnim stranicama moguće je naći informaciju da je Ševkušić svojedobno bila projekt menadžericom "Akademije za usavršavanje 'Future'"  namijenjene "svima onima koji pokazuju afinitet za modu".

Zanimljivo je da je novi ministar Lučić postavio je i šefa svog ureda, Mlađena Božovića, koji je prvo bio kandidat za tu istu ministarsku poziciju.

Međutim, za Božovića kao ministra nisu glasali iz bošnjačkih stranaka insistirajući da na mjesto ministra za ljudska prava i izbjeglice dođe stručna osoba koja svojim kvalifikacijama može garantirati odgovorno obavljanje te dužnosti.

I Lučić i Božović kadrovi su Demokratskog narodnog saveza (DNS), male stranke iz Prijedora koja je dio vladajuće većine u BiH zahvaljujući koaliciji sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika.

Brat novog ministra Mladen Lučić ujedno je kum predsjednika DNS Nenada Nešića.

POVEZANO
Marina ŠevkušićREAKCIJA BIVŠE MISICE, NOVE SAVJETNICE: "Ja sam kompetentna i obrazovana žena"