Kako je zvanično potvrđeno iz Fudbalskog kluba "Sarajevo", generalni direktor tog kluba, Dino Selimović, nakon petogodišnjeg perioda, zaključno sa krajem mjeseca septembra, završava svoj angažman u Bordo klubu.

- Nakon završetka svog radnog angažmana u Fudbalskom klubu Sarajevo, Selimović iza sebe ostavlja dobro funkcionirajuću klupsku administraciju, sa jasnim sistemom rada, a na njegovom predanom radu u godinama iza nas posebno mu se zahvalio i odao priznanje većinski vlasnik FK Sarajevo, Tan Sri Vincent Tan. Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo se zahvaljuje Dini Selimoviću na velikom doprinosu u stvaranju stabilnog i perspektivnog kluba - navode iz FK "Sarajevo".

Sabrina Buljubašić

Po odluci većinskog vlasnika kluba, Tan Sri Vincenta Tana, administrativne poslove u Fudbalskom klubu Sarajevo, koje je obavljao Dino Selimović, preuzima vršioc dužnosti Generalnog direktora, magistrica sportskog prava, Sabrina Buljubašić, prva direktorica od osnivanja Bordo kluba.

Titulu magistra sportskog prava stekla je na “ISDE” fakultetu u Madridu, u Španiji, a veliki dio svog života provela je u Sjedinjenim Američkim Državama. U proteklim mjesecima radila je u pravnoj službi FK Sarajevo, na poslovima sportskog prava.

Zanimljivo je da su se brzo nakon imenovanja, socijalnim mrežama u Bosni i Hercegovini proširile fotografije nove direktorice. Fotografije, na kojima se navodno nalazi Buljubašić, nalazile su se na profilu na socijalnoj mreži MySpace, koji je ubrzo obrisan.

Sabrina Buljubašić

Bivši kapiten i istaknuti igrač FK Sarajevo, Faruk Ihtijarević, koji je u proteklom periodu obavljao dužnost Šefa skauting službe, imenovan je za izvršnog direktora za sportske poslove, te on u narednom periodu treba biti odgovoran za funkcionisanje sportskog odjela Bordo kluba.

(Doznajemo.com)