Izvršni direktor Mixer Festivala, odnosno Mixer Housea, popularnog beogradskog okupljališta Ivan Lalić obavio je na svom Facebook profilu fotografiju sa sarajevskog Marijin Dvora prenoći svoje iskustvo s automobilom beogradskih registarskih oznaka u glavnom gradu BiH, a kako bi, ujedno, «upozorio» i druge.

Prije svega svoje sugrađane i zemljake i druge koji posjećuju Sarajevo.

- U Sarajevu sam, prilazim svom autu, parkiranom na Marin Dvoru. Vidim srce na zadnjem staklu. Srce Sarajeva. Moje hoće da iskoči. Toliko o problemima sa beogradskim tablicama. Ovo srce mi znači toliko da vam ne mogu opisati... – napisao je Lalić u svom emotivnom postu, naravno odbacujući da je imao bilo kakve probleme u BiH.

Ivan Lalić široj bh. javnosti je poznat po priči o Mufidu (Ismeta) Ramiću, vojniku Armije RBiH, koji mu je 18.05.1992. godine na sarajevskom Vratniku spasio život, nakon što je kao prevodilac međunarodnog Crvenog križa ranjen u granatiranju. 

Ivanovo sjećanje na Sarajliju, «sarajevskog brata», za kojim je tragao duže od dvije decenije, a u međuvremenu mu je posvetio i roman "Gde si, Mufide?", dirnulo je mnoge u regiji.

Mufid, sin jedinac u porodici Ismeta Ramića, poginuo je je braćeni Sarajevo u 27. godini, šest mjeseci poslije humane misije i spašavanja Lalića, tačno 07.12.1992., i ukopan je na sarajevskom Mahmutovcu.

Ivan Lalić čest je posjetitelj Sarajeva gdje dolazi i sa svojom porodicom, a ove godine se očekuje otvaranje Mixer Housa i u Sarajevu.

Automobil BG tablice crop