Kako stoji u Obavještenju iz Planinarskog društva "Smolin" Olovo, povodom Dana općine Olovo, 20.08.2017. godine, Prijatelji Srebrenice organizuju pješački pohod Olovo - Čudanski krševi, gdje nemjravaju na spomeniku nevino stradaloj sugrađanki Arneli Đogić položiti cvijeće i odati počast.

Polazak je u nedjelju 20.08. u 8:30 sa Trga Senahida Bolića Bole. Ovom prilikom pozivamo sve prijatelje, poznanike i građane općine Olovo da nam se pridruže u pohodu, navodi se u pozivu, koji je objavljen na stranici Pravda za Arnelu Đogić.

Povezani sadržaj:

>>>>> MOMAK UBIJENE ARNELE (24) OTKRIO jednu od najstrašnijih stvari: Njih dvojica su iz njenog kaputa...

Arnela Đogić dženaza dječak

Podsjetimo, Avdija Selimović (27) iz Olova i Muriz Brkić (27) iz sela Ceribašići kod Sokoca priznali su da su ubili 24-godišnju djevojku čije je tijelo pronađeno u kanjonu rijeke Stupčanice.

Njih dvojica su 27.02.2016. godine u Olovu dogovorili da ubiju Arnelu, koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom, a, nakon prekida, započela je vezu s Kenanom Trakićem, zbog čega je Avdija bio ljubomoran.

Arnela Đogić dženaza dječak

Spomenik nevino stradaloj Arneli Đogić

On je vozilom došao u mjesto Ceribašići-Sokolac po Muriza Brkića. Oko 16 sati dovezli su se na lokalitet Čudanski krševi, gdje su utvrdili najpogodnije mjesto da sakriju Arnelino tijelo nakon što je ubiju. Nakon što su našli pogodno mjesto, odvezli su se nazad u Olovo u kafić, gdje su pili alkohol, a zatim su otišli do mjesta zvano Brda, gdje je Muriz izašao iz vozila i ostao čekati da se Avdija u Olovu nađe s Arnelom i doveze je na mjesto gdje ga je Muriz čekao.

Avdija se oko 18.30 sati našao s Arnelom, a ona je sjela u njegovo vozilo na zadnje sjedište.

Dovezavši se do dogovorenog mjesta, Avdija je zaustavio vozilo u koje je Muriz ušao, sjeo na mjesto suvozača i odmah se obratio Avdiji riječima: “Avdija, hoćemo li sada”, na što je on, vozeći prema mjestu Čudanski krševi, odgovorio: “Odmah”.

Povezani sadržaj:

>>>>> U KPZ ZENICA: Brutalno pretučeni Brkić i Selimović, ubice 24-godišnje Arnele Đogić

Arnela Đogić dženaza dječak

Muriz je prešao na zadnje sjedište, gdje je djevojku pretukao pesnicama.

Po dolasku u mjesto Velika krivina, Avdija je izašao iz auta, zapalio cigaretu, a onda iz gepeka izvadio uže za vezanje bala sijena koje su žrtvi vezali preko usta stežući joj jezik. Nakon toga Avdija ih je odvezao do mjesta Čudanski krševi. Kada su se dovezli, izvukli su Arnelu vani te su je bacili potrbuške na zemlju. Avdija je tada iz vrata vozila uzeo nož dužine oko 15 centimetara te ga je dao Murizu govoreći: “Uradi to da ne ostane živa”.

Nakon što su je usmrtili, tijelo su bacili niz liticu visoku 70 metara. Poslije toga su se odvezli prema Olovu, a u mjestu Čunište izašli su iz vozila i oprali ruke. Kasnije su bacili i Arneline stvari, a potom su otišli u kafanu, gdje su pili i slavili.

Kenan Trakić, momak ubijene Arnele, ranije je tvrdio da su Selimović i Brkić u Carevoj Ćupriji tražili i njega da ga ubiju. Tada je Trakić naveo da je na vrijeme uspio otići te da je bio s nekolicinom svojih prijatelja koji su ga, vjerovatno, spasili smrti.

POVEZANO
Brkić-Selimović-ArnelaARNELINE UBICE ZAPREPASTILI JAVNOST: Samo 2,5 mjeseca nakon što su osuđeni za stravičan zločin...

POVEZANO
Brkić-Selimović-ArnelaNA SUĐENJU SE U DETALJE OTKRILO KAKO JE UBIJENA ARNELA (24): Muriz i Avdija sve priznali!