U tragičnoj nesreći koja se dogodila jutros u 03.45 na putu između Ruskog Krstura i Kule, poginule su 3 djevojke, nakon što je Renault Megane sletio sa puta i pritom se prevrnuo. Jedna od poginulih devojčica ima 15 godina, druga ima 17, a treća 23 godine. Vozač (23) je iz Ruskog Krstura.

Drugarice Tatjana Gudž (15), Božidarka Đukić (23) i Marija Fekete (17) poginule su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu između Kule i Ruskog Krstura, kada je Renault Megane, u kome su bile sa još troje prijatelja, sletio u odvodni kanal.

Pojavio se i snimak brze vožnje iz automobila smrti iz nesreće koji možete pogledati na OVOM LINKU

Teške povrede zadobili su i Jovan V. (18) i M.S. (14), dok je vozač auta smrti, Mihajlo Sabadoš (23), lakše povrijeđen. Nakon nesreće utvrđeno je da je vozio pijan, a izmjereno mu je 1,5 promila alkohola u krvi. Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Somboru.

Ruski Krstur nesreća 05/07/20a

Šestoro mladih vraćalo se sa privatne žurke i svi su bili u jednom autu. Za volanom je bio Sabadoš, a pretpostavlja se da je trebalo da prijatelje razveze kućama, pošto nisu svi iz istog mjesta. Međutim, na putu između Kule i Ruskog Krstura, sletjeli su s puta, isprevrtali se i završili u kanalu. Auto je bio potpuno smrskan – priča izvor i dodaje:

- Na mjestu nesreće preminule su Božidarka Đukić i Tatjana Gudž, dok je njihova drugarica Marija Fekete izvučena iz auta živa, ali je preminula u somborskoj bolnici.

Dvoje povrijeđenoh tinejdžera prebačeni su u Dječiju bolnicu KC Vojvodina, gdje im se bore za život.

Ruski Krstur nesreća 05/07/20a

- Mladiću je povrijeđena kičma i probodena su mu pluća. Nalazi se na respiratoru, dok se Milica nalazi u komi. Oboje su u kritičnom stanju – objasnio je izvor i dodao da je jedno od njih dvoje i operisano. Uviđaj na mjestu nesreće trajao je satima, a pretpostavlja se da je Mihajlo Sabadoš vozio prebrzo, kao i da je nesreći doprinijelo njegovo pijanstvo.

– Više tužilaštvo iz Somobora naložilo je da se Sabadošu odredi zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan. Njemu se na teret stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja – navodi se.

Mladi preminuli

Bojan V., brat povrijeđenog Jovana, navodi da je njegov brat te večeri bio s društvom.

- Nadamo se da će preživjeti. To su bile dobre djevojke, drugarice, žao mi je jako. Trebalo je da i ja izađem sa njima, ali sam odlučio da ostanem kod kuće jer sam ujutru imao posla – kratko je izjavio brat povrijeđenog mladića.

Ruski Krstur nesreća 05/07/20a

Božidarka Đukić koja je nastradala, navodno je bila u vezi sa Mihajlom Sabadošem, koji je vozio automobil.

– Ona je bila dobra djevojka, a iza sebe je ostavila kćerkicu od tri godine. Strašno, velika tragedija – kazali su mještani Ruskog Krstura.

Inače, u noći između subote i nedelje na srpskim putevima desile su se tri teške saobraćajne nesreće, u kojima je nastradalo petoro mladih. Osim tri djevojke, život je izgubio motociklista Dragan A. (24), koji se prevrnuo na putu Ivanjica-Arilje, kao i Užičanin B.K. (28), koji je kolima sletio u Zlatarsko jezero u Kokinom Bordu.

(Doznajemo.com)