Jedna familija iz Kanade pronašla je iglu venskog katetera u kutiji sladoleda zbog čega sada cijela porodica treba proći niz zdravstvenih testova tokom sljedećih šest mjeseci. Četiri člana porodice već su pojeli svoju porciju kad je jedna osoba zagrizla medicinsko pomagalo, piše BBC.

Proizvođač sladoleda dao je izjavu za medije u kojoj su napisali da su zatražili detaljnu istragu od kanadske sanitarne inspekcije.

Zdravstvene ustanove u Quebecu obavijestile su familiju da moraju proći niz krvnih testova za sve vrste hepatitisa, kao i za virus HIV-a, i to u sljedećih šest mjeseci. Sanitarna je inspekcija potvrdila da istražuje slučaj.

Familija je slavila rođenje bebe, a iglu je pod zubima osjetio jedan muškarac koji je zagrizao injekciju. Prvo je mislio da se radi o ljusci oraha.

- Uzeo je kašiku sladoleda i u ustima našao vrh šprice. On je u najgorem stanju, ne može ni pričati o tome, izjavila je Carole-Ann Christofferson za Radio-Canada.

Proizvođač sladoleda Laiterie de Coaticook potvrdio je da po datumu proizvodnje mogu otkriti kad je sladoled pakiran te da pregledavaju snimke nadzornih kamera.

- Imamo toliko internih kontrola u pogonu i u proizvodnji hrane da je ovako nešto nenormalno, izjavio je predstavnik za javnost kompanije.

U utorak su na svojoj stranici na Facebooku objavili informaciju da su prvi testovi svi dobri te da su doktori izjavili da je gotovo nemoguće zaraziti se tim putem, piše Jutarnji list.

>>>>> SARAJKA UPOZORAVA RODITELJE: Dijete mi je pojelo sladoled, ubrzo mu je stolica bila SVA CRNA...

Sladoled čokolada