Ubistvo Irme Forić, sekretarice u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine, čije je tijelo pronađeno u srijedu u stanu na Dorbinji, šokiralo je cjelokupnu javnost.

Nju je, prema informacijama koje su dosad dostupne javnosti zaklao njen suprug Senad Basarić iz Mostara, koji je dan nakon pronalaska tijela lišen slobode na Dobrinji, istom sarajevskom naselju gdje se i desio zločin, navodno počinjen izuzetno brutalno, hladnim oružjem.

POVEZANO
Senad BasarićPRAVA ISTINA ZAŠTO JE BASARIĆ UBIO IRMU FORIĆ: Motiv stravičnog zločina je izbjegavanje vjenčanja!?

Pretpostavljalo se da bi Basarić mogao pobjeći van zemlje, pa je odmah nakon pronalaska tijela «dignuta na noge» sve policija u BiH, a agencijama za provedbu zakona i prema graničnim prelazima upućene su depeše da osumnjičeni bude lišen slobode odmah ukoliko bude primijećen!

Upoznali su se na Fejsbuku, obećavao joj je «kule i gradove», ali je ubrzo počela dolaziti do izražaja njegova posesivna priroda i gotovo bolesna ljubomora.

Samoj Irmi ovo je bio treći brak. Nakon turbulentne bračne zajednice sa generalom Sakibom Forićem, sadašnjim ambasadorom BiH U Pakistanu, ušla je u novu vezu sa gotovo «filmskim elementima», ali je njen drugi suprug preminuo. Onda je upoznala Basarića…

POVEZANO
Sakib Forić - Irma ForićUbijena je Irma Forić, BIVŠA ŽENA ambasadora BiH u Pakistanu Sakiba Forića

Inače, životna priča Forićeve je izuzetno nesvakidašnja. Ima dvoje djece, muško i žensko, a upravo je njena kćerka pronašla tijelo u stanu. Svi su bili zabrinuti, jer se nije javljala na telefon, nije se pojavila ni na poslu u ponedjeljak, i nažalost obistinile su se najcrnje slutnje.

Bivši suprug Irme Forić je general Sakib Forić, sadašnji ambasador BiH u Pakistanu. Njihov brak je bio turbulentan, i okončan je na neslavan način, nakon čega je ona stupila u zajednicu sa muškarcem koji joj je bio nevjenčani suprug, a cijela ta priča imala je elemente filmske romanse.

POVEZANO
Senad Basarić privođenje 1PRVA IZJAVA SENADA BASARIĆA: "Nisam je ubio, pala je sama na dasku za meso! Ja sam Irmu volio..."

Naime, drugi muž Irme Forić bio je smrtno bolestan, ali to nije želio da se zna, niti da je opterećuje s tim. Bili su na prelijepom putovanju u Turskoj, dok je on još bio u dobrom zdravstvenom stanju, a nakon toga je ubrzo pao na bolesničku postelju i preminuo. Ostavio joj je imovinu, uključujući automobil Citroen C4 i stan u kojem je na kraju ubijena...

Basarića je upoznala na Fejsbuku, obećavao joj je "kule i gradove", poklonio joj je navodno i dijamantski zaručnički prsten. Trebali su se vjenčati u petak. No, ubrzo se počela pokazivati njegova, prema svemu sudeći gotovo bolesna ljubomora i posesivnost. Tražio je od nje ograničenje telefonskih kontakata s drugim ljudima, kao i isključivanje s društvenih mreža.

Da li je upravo ovo bio motiv zločina tek treba utvrditi istraga.

POVEZANO
Basarić Forić suđenjeOBJAVLJENA OPTUŽNICA PROTIV BASARIĆA Ubio ljubavnicu, tijelo prekrio narandžastim peškirom pa otišao

(Doznajemo.com)