Pokolj se večeras desio u Knjaževcu, gradu i opštini u Zaječarskom okrugu u istočnom dijelu Srbije! Naime, u tom mjestu su večeras hicima iz puške ubijene dvije i teško ranjene još dvije osobe. Napadač je pobjegao sa lica mjesta, ali je  brzom intervencijom policije nešto kasnije uhvaćen i lišen slobode, te je nad njim započelo kriminalističko istraživanje.

Policija je lišila slobode Nenada Ronica (63) koji je osumnjičen da je večeras oko 20 sati u dvorištu porodične kuće u Knjaževcu hicima iz puške ubio dvije osobe, a dvije teško ranio i potom pobjegao sa lica mjesta.

Od zadobijenih povreda u dvorištu Ronića odmah je preminuo Jastreb Asanović (38), dok je Ivan Ronić (19) podlegao povredama u knjaževačkoj bolnici. Ubijeni su Ronićev zet i unuk, dok su Romana (20) i B.R. (15) koji su sa teškim povredama prevezeni u bolnicu, njegova snaha i unuk.

Prema prvim informacijama koje su stigle sa mjesta događaja, jedna osoba je odmah preminula na licu mjesta, a druga u bolnici, nakon što je u njih pucao iz puške muškarac. Tom prilikom su još dvije osobe zadobile teže tjelesne povrede.

Kako ističu u Policijskoj upravi u Zaječaru, napadač je pobjegao sa mjesta zločina, ali je brzom intervencijom policije ubrzo pronađen i uhapšen. Na mjesto događaja su došle službene osobe kako bi bio obavljen uviđaj.

Krvavom zločinu prethodila je porodična svađa.