Dva muškarca su privedena zbog sumnje da su u Sarajevu pokušali oteti 39-godišnju ženu te da su joj prilikom toga nanijeli tjelesne povrede.

Građani su u utorak u 20 sati obavijestili IV Policijsku upravu (Novi Grad) da u ulici Paljevska, pored nadvožnjaka, iz putničkog motornog vozila Mercedes, ženska osoba traži pomoć.

- Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su zatekli vozilo u kojem su se nalazili M.J. rođen 1993. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu, L.A. rođena 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, i M.S. rođen 1977. godine u Goraždu, nastanjen u Sarajevu.

U obavljenom intervjuu L.A. je izjavila da su je oko 19:30 u ulici Briješće M.J. i M.S. nasilno uveli u auto, upućivali joj prijetnje i nanijeli povrede. Povrijeđenoj je medicinska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su joj konstatovane lakše tjelesne povrede.

M.J. i M.S. su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela nasilničkog ponašanja i protivpravnog lišavanja slobode.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela, a o slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, navode iz policije.