Stranica Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna piše da, kao što se najavljivalo i upozoravalo, val hladnoće već polako zahvaća našu regiju, tako da će očekivane temperature, pogotovo one noćne i jutarnje u regiji idućih dana nerijetko padati ispod -10°C, a u gorskim dijelovima regije i ispod -20°C!?

Uz umjeren i pojačan sjeverni i sjeveroistočni vjetar hladnoća bi trebala biti još jače izražena.

- Osobito bi bura na Jadranu, u Hercegovini i Crnoj Gori mogla hladne dane čini još hladnijima u odnosu na temperature koje će se mjeriti, a i ovdje će biti minusa, doduše manjih nego u ostatku regije, no svakako se i Vi pripremite na neobično hladne dane s obzirom na doba godine. Uz dosta oblaka idućih dana povremenih slabih do umjerenih snježnih oborina biti će u Bosni, sjeveru Hercegovine, središnjem i istočnom dijelu Hrvatske, u Srbiji, sjeveru Crne Gore i u Makedoniji.

U noći na nedjelju i u nedjelju slaba snijega bi moglo biti i u zaleđu Dalmacije, većem dijelu Hercegovine i Crne Gore, a uz obalu Jadrana kiše i susnježice - piše u prognozi spomenute stranice i zaključuje:

Sibirska zima

- Početak tjedna nosi nastavak hladna i uglavnom suha i stabilna vremena, a zatopljenje bi nam moglo stići od polovine tjedna kada će južina sve više jačati. Pri tome bi krajem tjedna moglo biti novih oborina, obilnijih na Jadranu, Hercegovini i Crnoj Gori.

I na kraju pripremite se na pravu zimu do polovine tjedna, a od polovine tjedna stiže preda od hladnoće, no nemojte se opustiti i pomisliti da je kraj zimi, jer drugi mjesec nam ima još toga podariti.

POVEZANO
Ramiz Vlašić snijeg"Robinzon sa Vlašića" RAMIZ bez greške prognozira vrijeme: "DOLAZI NAM KATASTROFA, a zima će biti.."

(Doznajemo.com)