U Novogodišnjoj noći stiže zahlađenje,  a očekuje se da će pri tome uglavnom u gorskom dijelu Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije biti snijega uz formiranje novog snježnog pokrivača. Moguće je da se akumulira do 30 cm novog snijega.

U nizinama spomenutih područja u početku se očekuje susnježica, zatim se ponajprije na sjeveru Crne Gore, srednjem, istočnom i sjeveroistočnom dijelu Bosne, zapadnoj, jugozapadnoj, srednjoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji i Kosovu očekuje snijeg uz moguću akumulaciju od 2 do 15 cm, piše «Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna».

- S druge strane val polarne hladnoće koji se očekuje od četvrtka i krajem iduće sedmice, trebao bi donijeti niske i veoma niske noćne i jutarnje temperature u cijelu regiju.

- Pri tome će na sjeveru Crne Gore, zatim u Makedoniji, Bosni, Srbiji i kopnu Hrvatske (uglavnom istok i središnji dio) noćne i jutarnje temperature nerijetko ići do - 10°C ponegdje i do - 15°C.  U područjima sa snježnom podlogom i vedrijim noćima temperature mogu ići i ispod -15°C, a najviše dnevne vrijednosti biti će uglavnom od -9°C do -1°C – prognozira isti izvor.

Sibirska hladnoća

(Doznajemo.com)