U mjestu Donji Šepak kod Zvornika (BiH) jutros oko 10.30 sati došlo je do eksplozije na benzinskoj pumpi "Nešković". Prema prvim informacijama s lica mjesta, do eksplozije je došlo kada se automobil zabio u aparat za točenje plina, nakon čega su se čule najmanje dvije detonacije.

Svi raspoloživi vatrogasci su upućeni na lice mjesta, a na mjestu eksplozije se pojavio gusti crni dim. Saobraćaj na ovoj dionici je obustavljen nakon incidenta. Jedna osoba je poginula pri eksploziji, a više ih je prevezeno u bolnice. Sedam povrijeđenih je hospitalizovno u bolnici u Zvorniku, dok je jedna osoba prevezena u bolnicu u Loznici. Još 15-tak osoba je lakše povrijeđeno.

POVEZANO
Curenje plina pumpa Zvornik 23/12/19Objavljeno ko je poginuo u eksploziji na pumpi: OVO JE SNIMAK UŽASA prije tragedije! (VIDEO)

U zvorničkoj Profesionalnoj Vatrogasnoj jedinici su potvrdili da je požar koji je zahvatio benzinsku pumpu stavljen pod kontrolu.

Nakon gašenja vatre ostali su stravični prizori.

Zvornik pumpa Nešković eksplozija 1

Policija je u 10.40 časova obaviještena o eksploziji na benzinskoj pumpi u Šepku. Agencija Srna nezvanično doznaje da se eksplozija dogodila kada je automobil udario u instrument tablu za istakanje goriva.

Prve fotografije nakon lokaliziranja požara svjedoče kako su od siline detonacije vozila u potpunosti uništena te su odbačena i po nekoliko metara od mjesta gdje se nalazi aparat za točenje plina.

Zvornik pumpa Nešković eksplozija 1

Zvornik pumpa Nešković eksplozija 1

Zvornik pumpa Nešković eksplozija 1

Zvornik pumpa Nešković eksplozija 1