Policija u Hrvatskoj intenzivno istražuje kako je došlo do nesreće u kojoj je jučer smrtno stradalo dijete na Kornatima prilikom vožnje na 'banani'.

Riječ je o 14-godišnjem dječaku koji je državljanin Holandije i koji je s familijom došao na odmor. Tragedija se dogodila kod otoka Žut te se još utvrđuje kako je do nesreće došlo.

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da se nesreća dogodila u subotu oko 13.15 sati na području Nacionalnog parka Kornati u Žutskom kanalu kada je 20-godišnjak bez odgovarajuće licence na gliseru prevozio troje nizozemskih turista, dok je maloljetno dijete vukao na okruglom gumenom madracu koji je konopom bio privezan za stražnji dio glisera. U jednom trenutku, 20-godišnjak je napravio manevar u lijevu stranu, potom se naglo vratio u desnu uslijed čega je došlo do udara madraca u gliser. Dijete je zadobilo teške i po život opasne ozljede od kojih je u 16.55 sati preminulo u Općoj bolnici Šibenik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 20-godišnjak koji je bez dozvole vozio gliser kazneno je prijavljen Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

POVEZANO
Ramona Fagan TenerifeTRAGEDIJA NA PLAŽI: 21-godišnja djevojka smrtno stradala nakon što je pala s balkona

- Sve okolnosti ovog događaja se još utvrđuju. Traje kriminalističko istraživanje, a nalazi obdukcije još nisu stigli  - potvrdila je u nedjelju ujutro predstavnica za javnost šibenske policije Marica Kosor, kako je citira sibenik.in.

Podsjetimo, u subotu nešto iza 13 sati na Kornatima je smrtno stradao maloljetni strani državljanin dok je gliser vukao "bananu". Tijelo djeteta je prebačeno u šibensku bolnicu, kako bi se provela obdukcija, a slučaj je preuzelo Državno odvjetništvo. U centru istrage je vozač glisera.

Kako tvrde očevici, četrnaestogodišnjaka su pokušali reanimirati, ali ozljede su bile preteške...

Lucka kapetanija Šibenik

Vožnja popularnom bananom završila je tragedijom (Foto: Ilustracija/Arhiva)

- Tužno... Mogu samo nagađati ali ne mogu se oteti dojmu da nečija neodgivornost može uzeti nekome život. Gliseri su nekome adrenalin, a nekome smrt. Sućut obitelji - komentar je jedne građanke na Facebooku.

Lučki kapetan u Šibeniku Robert Baljkas izjavio je ranije da je dijete stradalo dok je gliser vukao "bananu".

POVEZANO
Tinejdžerica iz Atlante padobranDJEVOJKA (18) iz Atlante prvi put skakala padobranom. Poginula je ZAJEDNO s instruktorom

(Doznajemo.com/sibenik.in)