Policija u Moskvi (Rusija) i dalje traga za Aleksandrom Voroninom (28) zbog sumnje da je sjekirom ubio svoju vjerenicu Marinu Pankratovu (26). Aleksandar, koji je nećak visokopozicioniranog pripadnika FSB, zločin je počinio par nedjelja uoči zakazane svadbe, a Marinina buduća svekrva je pronašla njeno polugolo i osakaćeno tijelo.

Ona je došla u stan prošle sedmice jer je bila zabrinuta što se njen sin ne javlja tri dana.

Niko nije slutio da će se tragedija dogoditi, s obzirom na to da je Marina sva sretna obavljala posljednje pripreme za vjenčanje. Nekoliko dana uoči zločina kupila je i vjenčanicu, a prijateljima je govorila kako jedva čeka 08.08. da izgovori "da". Par se zabavljao samo četiri mjeseca pre nego što su se odlučili da se zakunu jedno drugom na vječnu ljubav, a zajedno su živjeli prethodna tri.

Međutim, kako se svadba približavala, tako je odnos mladog para postajao sve gori. Marina se navodno jednoj prijateljici požalila da je Aleksandar postao nasilan. Navodno su noć prije zločina sigurnosne kamere jednog lokala snimile kako je Aleksandar šamara usred svađe, a potom vuče ka ulazu.

Voronin je viđen kako u nedjelju, 19.07. napušta stan u kojem su živjeli s rancem na leđima.

- Bio je tih i nekako zamišljen - izjavio je komšija koji ga je vidio.

Tijelo Marine bilo je unakaženo gotovo do neprepoznatljivosti. Navodno je Aleksandar djevojci zadao više udaraca sjekirom u predjelu glave, i smrskao joj lobanju. Na tijelu je pronađeno više posjekotina i modrica, a u stanju je pronađen i pištolj.

Komšije o ubijenoj Marini navode da su šokirani ubistvom. Tvrde da su njih dvoje imali skladnu vezu.

- Bili su lijep par, tih i zaljubljen - tvrdi jedna komšinica.

Istragom je utvrđeno da se Marina nije požalila samo prijateljici da je Aleksandar tuče. Nedavno ga je prijavila policiji, ali je ubrzo prijavu povukla. Isto tako, utvrđeno je da se Marina javila u maju u bolnicu i da je bila sva modra. Nije poznato šta je rekla doktorima tom prilikom.

Postoje indicije da je i jednom na Twitteru objavila status u kojem je napisala da je njen dragi muči i bije, ali da je taj status ubrzo obrisala.