Malo njemačko mjesto Villingendorf u pokrajini Baden-Württemberg potresao je strašan zločin za koji je osumnjičen hrvatski građanin Dražen Dakić (40).

Njega se sumnjiči da je u četvrtak navečer oko 21.30 sati u kući u Villingendorfu upucao i ubio troje ljudi: svog 6-godišnjeg sina, 34-godišnjeg muškarca i 29-godišnju ženu. Prema informacijama policije, od Dakićevog krvavog pohoda uspjela se izvući jedna žena, koja je majka ubijenog dječaka, javlja Bild.

Dakić se trenutno nalazi u bijegu te je za njim objavljena potjernica koja uključuje i njegovu fotografiju te kratak opis. Dakić je visok 1,77 metara, ima kratku tamnu kosu, smeđe oči i tanke usne. Zadnji put kad je viđen nosio je dugu crnu jaknu, a pobjegao je u zelenoj Seat Ibizi.

U toku je velika policijska akcija u kojoj učestvuje više od 50 policajaca, prilikom koje je na autoputu već kontrolisano više od 80 automobila, a u potjeri za Dakićem učestvuje i helikopter.

Pucnjava u kojoj je Dakić smaknuo troje ljudi potresla je Villingendorf. Policija je brzo došla na mjesto zločina te je brzo krenula u potragu za Dakićem, prvo s psima i specijalnim snagama koje su pretražile obližnju šumu. Stanovnici malog mjesta koji su navečer izašli mogli su doći do svojih domova tek usred noći i to uz policijsku pratnju, jer je Dakić i dalje naoružan.

NAPETA SITUACIJA. Lokalni mediji opisuju napetu situaciju u kojoj je policija prvih sati bila zabrinuta da bi moglo doći do još jedne pucnjave, ovaj put na ulicama Villingendorfa. Stanje se u međuvremenu normaliziralo te policija savjetuje stanovnicima Villingendorfa da nastave svoje dnevne aktivnosti.

ZLOČIN IZ STRASTI? Prema zasd još zvanično nepotvrđenim informacijama, trostrukom ubistvu prethodila je "svađa u familiji" te postoje sumnje da se radi o tzv. zločinu iz strasti.

POVEZANO
Dakić ubistvo Njemačka 1SVE JEZIVIJI DETALJI ZLOČINA: Hrvat iz Bosne Dražen Dakić (40) OVAKO je ubio sina (6) i još dvoje!