Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor tragaju za Markom Momićem iz Prijedora.

Policija Momića traži zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo "Teško ubistvo" u četvrtak. Tijelo muškarca M.S. iz Prijedora pronađeno je u četvrtak na obali Sane.

- Pozivaju se građani da ukoliko primjete lice s fotografije da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu servisni broj 122, s ciljem lišenja slobode izvršioca krivičnog djela - navedeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Ubistvo Šmita 1

Marko Momić

Kako su mediji jučer objavili, ubijen je Mihajlo Stupar (47) zvani Šmit iz Prijedora.

Tijelo je pronađeno jučer oko 10 sati. Imao je višestruke povrede glave i sumnja se da je nasmrt pretučen bejzbol palicom, a najvjerovatnije i pregažen automobilom.

Ubistvo Šmita 1

Lokacija gdje pronađeno Stuparovo tijelo

Tačno vrijeme ubistva se utvrđuje, kao i tačna lokacija na kojoj je ubijen.

Izvor blizak istrazi navodi da Stupar ima kriminalni dossier i ranije je dovođen u vezu sa trgovinom droge, pa se ne isključuje mogućnost da se radi o kriminalnom obračunu.

– Stupar je poznat kao višestruki prestupnik, a ranije je hapšen u policijskoj akciji "Kondor" koja je bila usmjerena na razbijanje kriminane grupe koja se bavila dilovanjem heroina i marihune. Tada je uhapšeno više osoba i pronađena je određena količina droge – izjavio je izvor blizak istrazi.

Stupar je u šestom mjesecu 2018. godine bio žrtva teškog krivičnog djela, kada je više puta izboden noževima. Za napad su optuženi Vanja Vuković i Dalibor Railić, koji imaju bogate kriminalne dossiere i s kojima se veoma dobro poznavao. Na teret im je stavljeno krivično djelo nanošenje tjelesnih povreda opasnim oružjem, za koje je zaprijećena novčana ili kazna do tri godine zatvora.