U sarajevskom naselju Grabavica, u elitnom restoranu "Paper Moon", u ponedjeljak navečer došlo je do pucnjave. Ubijen je muškarac koji je sa prijateljem sjedio na tarasi ovog ugostiteljskog objekta. U pitanju je Nedžib Spahić Džiba, odranije poznat policiji i javnosti kao "žestoki momak". Kao pripadnik stare garde, povezivan je ranije s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja...

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su jednu osobu koja se dovodi u vezu sa sinoćnjim ubistvom Nedžiba Spahića Džibe u sarajevskom naselju Grbavica. Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva KS: "Jedna osoba koja se dovodi u vezu sa sinoćnjim ubistvom lišena je slobode, dok se za drugom intenzivno traga. Osoba lišena slobode je inicijala S.H.", izjavila je Bavčić. Ia ovih inicijala krije se Sejo Hrenovica.

Svjedoci tvrde da su se nešto prije 21 sat začula tri pucnja u ovom objektu čiji je vlanik bivši bh. igrač Elvir Bolić.

POVEZANO
Paper Moon ubistvo 30/06/20UHVAĆENI POMAGAČ OPISAO SVOJU ULOGU U UBISTVU NEDŽIBA SPAHIĆA DŽIBE: Golub me nazvao na mobilni i...

- U 20.43 sati policija je obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom jedna osoba povrijeđena. Policijski službenici su na mjestu događaja i prikupljaju saznanja i informacije u vezi s navedenim - naveo je u prvoj izjavi predstavnik za javnost Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mirza Hadžiabdić.

- Vozilo koje je korišteno prilikom bijega s mjesta događaja je pronađeno na lokalitetu Ciglana, područje općine Centar Sarajevo, te se poduzimaju neophodne aktivnosti na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela - potvrdio je kasnije Hadžiabdić.

Nedžib Spahić Džiba 1 Paper Moon

Foto: Osumnjičeni Saša Golub (43) nastanjen je u Ilijašu

Iz policije su potvrdili da policijski službenici nakon završenog uviđaja na mjestu događaja nastavljaju rad na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršioca.

Nedžib Spahić Džiba 1 Paper Moon

Iz Hitne pomoći su poslali ekipe na mjesto događaja. Oni su nakon reanimacije svojim vozilom prevezli muškarca srednjih godina prema bolnici (Foto: Sarajevska sehara/Avaz)

Ekipa Hitne medicinske pomoći prevezla je povrijeđenog Spahića u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je on uprkos naporima medicinskog osoblja u 23:40 sati preminuo na operacijskom stolu.

Nedžib Spahić Džiba 1 Paper Moon

Ubijeni Nedžib Spahić Džiba je iz sarajevskog naselja Buća Potok. Zasad nepoznati napadač prišao je stolu za kojim je sjedio napadnuti i ispalio nekoliko hitaca, a zatim pobjegao sivim Alfa Romeom koji ga je čekao. Bio je zakamufliran - imao je na sebi masku i kačket.

Neki svjedoci su naveli kako im se činilo da povrijeđeni već nakon pucnjave nije davao znake života.

Zbog ubistva, traga se za osobom s inicijalima S.G. (Saša Golub) I on je, kako se doznaje, od ranije poznat policijskim i pravosudnim organima u Bosni i Hercegovini. Pored njega, traga se za još jednom osobom.

POVEZANO
Nedžib Spahić Džiba supruga AjlaŽENA UBIJENOG NEDŽIBA: Mi smo vodili miran i porodičan život. Nedavno smo proslavili 10 godina braka

UBIJENI SPAHIĆ se povezuje s brojnim kriminalnim djelima, među kojima su pokušaj ubistva, otmica, iznuda, teška krađa, nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja...

Između ostalog, 2007. godine je uhapšen zbog pucnjave na Baščaršiji u kojoj je ranjen Amir Kasumić (takođe poznati policiji), te slučajni prolaznik Nedžad Smajlagić. Spahić je nakon pucnjave uhapšen u noćnom klubu u Tuzli.

Spahićevo se ime 2007. godine spominjalo i kada se desila pucnjava u jednom vogošćanskom restoranu, kada je ranjen muškarac iz Zadra.

Također, 2011. je hapšen zbog pucnjave u naselju Buća Potok u kojoj je ranjen Anes Mešić.

Nedžib Spahić Džiba 1 Paper Moon