U Sarajevu je sinoć lišena slobode jedna osoba koja se dovodi u vezu s pucnjavom na Latinskoj ćupriji u ponedjeljak predveče, a u kojoj je ranjena ženska osoba.

Potvrđeno da je riječ o maloljetniku incijala Č.A. (16). Radeći na rasvjetljavanju događaja, policijski službenici su u ulici Augusta Brauna, općina Centar Sarajevo, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Ford”, reg. oznake IEW 956 HM, nacionalne oznake Italije, kojim je upravljao maloljetnik.

Podsjećamo, ženska osoba B.S, rođena 1956. godine je ranjena prilikom pucnjave iz vozila sinoć u 19.09 sati kod Latinske ćuprije u centru Sarajeva, nakon čega je prebačena u Opću bolnicu prim. dr Abdulah Nakaš.

Iz te bolnice, gdje je pacijentica primljena, potvrđeno je da se radi o teškoj povredi, ali da je van direktne životne opasnosti – te da treba ostati na daljem liječenju i posmatranju.

Podsjetimo, u ponedjeljak predveče je u sarajevskoj općini Stari Grad, u blizini Latinske ćuprije, došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Policija je dojavu o pucnjavi dobila u 19:13 sati.

Kako su naveli u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) povrede je zadobila ženska osoba, koja je prevezena u Opću bolnicu. Prema prvim informacijama ranjena je u rame.

Kako se doznaje, na ženu je pucano iz vozila, automobila Ford Ka sive boje, kojim se napdač udaljio s mjesta događaja. Ona je bila slučajna prolaznica i stradala je u pucnjavi do koje je došlo nakon verbalne svađe zbog manjeg incidenta u saobraćaju.

Prema izjavama nekih očevidaca, do pucnjave je došlo uprkos tome što se sve desilo praktično pred očima policajaca, budući da su navodno dva pripadnika MUP-a KS u trenutku događaja stajala odmah s druge strane mosta.

U toku je istraga.

(Doznajemo.com/N1)