Otmičarka Merhunisa Dedić (28), koja je osumnjičena da je jučer otela bebu iz stana u Hadžićima, tereti se za krivično djelo oduzimanje djeteta.

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, predstavnica za javnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, dodavši da se uhapšena još nalazi u policiji, javlja Avaz.

Spomenuto kazneno djelo, kako se navodi, čini ko dijete ili maloljetnika protivpravno oduzme: roditelju, usvojitelju, staratelju ili osobi kojoj je povjeren ili ko ga protupravno zadržava ili sprječava da bude s  osobom koja ima to pravo ili ko onemogućava izvršenje izvršne odluke o staranju prema djetetu ili maloljetniku.

Beba je prošla ljekarske preglede i uvrđeno je da nema nikakvih zdravstvenih poteškoća tako da je vraćena roditeljima Lejli i Kenanu Ismajlovskom.

POVEZANO
OTKRIVENA PRAVA ISTINA O OTMICIPRAVA ISTINA "ISPLIVALA": Merhunisa Dedić (28), lagala je mužu da je trudna, kad je došao termin...

Podsjetimo, tim tužitelja Kantona Sarajevo (KS) i pripadnici MUP-a KS, uz asistenciju OSA (Obavještajno-sigurnosne agencije), sinoć su pronašli živu i zdravu bebu, čiji je nestanak prijavljen ranije u Hadžićima.

Beba je pronađena u jednom hostelu u naselju Marijin Dvor, nakon dojave osoblja.

POVEZANO
Dynel Lane"Mislila da je TRUDNA jer joj zbog tumora rastao stomak. KAD JE DOZNALA ISTINU, odlučila uzeti bebu"

(Doznajemo.com)