Više od četiri mjeseca traje potraga za Amarom Kozlićem iz Nemile kod Zenice, koji je noći sa 4. na 5. februar, vraćajući se s drugovima iz diskoteke i vozeći Audi, sletio u rijeku Lašvu.

Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađena su 6. februara u Audiju, dok se za Kozlićem i dalje traga.

POVEZANO
Nestali Zeničani 3DJEVOJKA IZ VITEZA KOJA JE BILA S NESTALIM ZENIČANIMA ispričala gdje su oni željeli ići

POVEZANO
Potraga za mladićima BaltićREKONSTRUKCIJA KRETANJA TROJICE POGINULIH MLADIĆA: Zadnji put prije nesreće javili su se iz Viteza

AGONIJA NE PRESTAJE. Najteže je porodici Kozlić. Kako svjedoči neutješni otac Alija, ne prođe jutro a da ne ode do prozora i ne pogleda u rijeku Bosnu, koja teče ispod njegove kuće, piše Avaz.

– Agonija ne prestaje. Teško je razumjeti kako se mi osjećamo. Svakog jutra kada ustanem i krenem na posao, pogledam kroz prozor. Pogled na rijeku boli – kroz uzdahe će Alija.

Uprkos mjesecima koji su prošli od tragedije, ne gubi nadu. Svakog dana očekuje poziv od policije.

– Kad god mi zazvoni telefon, pomislim da je možda policija, da su ga našli. No, taj dan još nisam doživio. Niko me više i ne obavještava traže li ga ili ne. Imam samo jednu želju, da mi pronađu sina. Svima bi nam bilo mnogo lakše. Stavila bi se tačka na sve ovo – navodi očajni otac.

Kozlić Amar - potraga

Teško je i Amarovom bratu Semiru, s kojim je bio izuzetno vezan. Kaže da se osjeti ogromna praznina.

– Bili smo vezani jedan za drugog. Ogromna je praznina u srcu otkako ga nema.

POLICIJA PROVJERAVA NAVODE. Budući da su se u javnosti pojavile priče kako je Amar preživio nesreću i da zbog toga nije pronađen u rijeci, otac Alija tvrdi da bi volio da su te priče tačne.

– Bio bih najsretniji da se tako ispostavi. Neka odgovara za ono što je učinio, ali makar bi mi bio živ.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Amar Kozlić nesreća LašvaNASTAVLJENA POTRAGA ZA NESTALIM AMAROM: Specijalci pretražuju korito Bosne u Nemiloj

POVEZANO
Otac Amara Kozlića7 DANA NAKON NESREĆE otkriveni novi detalji o tome kako su u rijeci Lašvi stradala trojica Mladića

I iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona (MUP SBK), u čijoj je nadležnosti istraga o ovom slučaju, navode da je slučaj još otvoren te da su provjeravali navode da je Amar možda živ.

– Istraga je i dalje u toku. Ono što se do sada prikupilo, predano je Tužilaštvu u Travniku. Provjeravali smo mogućnost da je on živ, ali i dalje, u saradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), nastavljamo aktivnosti na pretrazi rijeke i korita – potvrdili su iz MUP-a SBK.

Napominju da sarađuju i s ribarima, kao i da su poduzeli intenzivirane aktivnosti kontrole učesnika u saobraćaju upravo na mjestu gdje su mladići sletjeli automobilom, piše Avaz.ba.