Muškarac sa inicijalima A.V. koji se sumnjiči da je izvršio nasilje nad dvije 18-godišnjakinje u njihovom stanu u gradu Ključu (BiH) danas je lišen slobode. On se sumnjiči za nasilno ponašanje te nanošenje tjelesnih povreda, a istraga traje...

Prema navodima, pretučene su reprezentativke Bosne i Hercegovine u karateu, sestre blizankinje Ema i Ena Selman.

Ema Selman je na svom Facebook profilu podijelila fotografije koje ilustruju fizičke povrede koje je zadobila, kao i njena sestra. Te uznemirujuće fotografije možete pogledati na OVOM LINKU

- Želim svima javno da kažem o situaciji o kojoj su upoznati mnogi građani Ključa. Desilo se sinoć u ponoć (petak na subotu) da je na moja vrata pokucala vidno pijana osoba i ušla mi u stan kako bi mene i moju sestru istukla i fizički zlostavljala. Adel Vučkić je izvršio nasilje na meni. Ja sam žrtva nasilja jedne pijanice. Nije me sramota, ovo nije moje poniženje, već njega i njegove porodice. Ne znam na koji nivo može muškarac spasti da udari žensko. Adele Vučkiću ovo mene ne boli, ja se ne stidim. Ti si taj koji se treba stidjeti - napisala je Ema, koja je dodala da joj je dosta nasilja nad ženama.

- Nemojte misliti da će žene šutjeti. Nećemo. Mi imamo svoja prava. Predlažem svim ženama da nikad ne trebaju šutjeti nad nasiljem! Dosta ljudi pisanja o situaciji koja je bila. S ovim me nećete poniziti. Ja iz ovog ustajem samo jača, zaključila je.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji, uslijedilo je privođenje osumnjičenog.

Podsjetimo, Ema je prošle godine učestvovala na kontinentalnom prvenstvu za juniore u Danskoj gdje je osvojila sedmo mjesto, a također je bila proglašena i za najbolju juniorsku sportistkinju Unsko-sanskog kantona.

Slučaj nasilja je izazvao osudu velikog dijela javnosti.