Pripadnici sarajevske Prve policijske uprave priveli su jučer Saru Sefić (23), sestru Sanjina Sefića kojem se trenutno sudi zbog saobraćajne nesreće prilikom koje je usmrtio studentice Editu Malkoč i Selmu Agić.

Sara Sefić, kojoj se također sudi jer je pomogla bratu nakon teškog krivičnog djela, uhapšena je jučer u 7.30 sati, nakon što su pripadnici Interventne jedinice PS Centar, prilikom pretresa kod nje pronašli i oduzeli paketić marihuane.

Nakon završene kriminalističke obrade, Sara je puštena iz službenih prostorija PS Centar, a protiv nje Tužilaštvu KS namjerava da podnese krivičnu prijavu zbog krivičnog djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Sara Sefić optužena je da je, zajedno sa Amarom Salihovićem i Dinom Alićem, istu noć kad je usmrtio studentice, pomogla bratu da stigne na granicu, odakle je pobjegao u Srbiju.

Veliku prašinu u javnosti svojevremeno je podigao i status na njenom Facebook profilu objavljenom neposredno nakon nesreće u kojem psuje i vrijeđa porodice stradalih, studentice i građane koji su protestvovali zbog nesreće, nazivajući ih "bijedom koja transparente pravi od kartona, a ne onako kako priliči", za razliku od nje i njenog brata "koji su Versace i svila".

Nakon što su mediji prenijeli ovaj status oglasio se njen otac Jasmin, koji je izjavio da je Sarin profil bio hakiran, te da ona nije napisala sporni status.

POVEZANO
Sefićeva sestraEVO KAKO SE BRANI SEFIĆEVA SESTRA Pomogla bratu da pobjegne nakon što je autom ubio dvije djevojke!?