Za vrijeme školskog odmora sedmero učenika Osnovne škole "Cazin 1" prijavilo je direktoru škole navodnu otmicu djevojčice.

Učenici su ispričali kako su vidjeli kombi zelenkaste boje sa zatamnjenim staklima i dvije osobe, jednu s kapuljačom, a drugu s kapom na glavi, od kojih je jedna otela djevojčicu i ubacila je kombi te je odvezli u nepoznatom pravcu. Fotografije sa nadzorne kamere u blizini mjesta događaja na kojem je sumnjivi kombi koji odgovara opisu svjedoka donosimo u prilogu.

Cazin otmica djevojčice kombi 1

Prva fotografija je snimljena  ispred zgrade kod Vatrogasne stanice Cazin, a druga sa objekta Đuzelić benzinske. Kombi je otišao u pravcu Bihaća.

Cazin otmica djevojčice kombi 1

U školi je potvrđeno da nijedan učenik ne nedostaje, ali i da niko od roditelja nije prijavio nestanak djeteta. Zbog toga i dalje traje istraga, a podaci o djevojčici nisu objavljeni jer se ne zna ko je ona i da li se otmica dogodila. 

Predstavnik za javnost MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić potvrdio je da je policija na terenu i da se provjerava istinitost ovih tvrdnji.

– Djeca, odnosno dvije učenice petog razreda su to prijavile direktoru škole. Navodno su vidjele kako je neki muškarac ubacio dijete u kombi. Direktor je nas o tome obavijestio jutros oko 10 sati. Odmah se pristupilo provjeri informacija ne terenu i mi zasad nemamo potvrdu da se takvo nešto desilo. Zvanično, mi nemamo prijavljen nestanak nijednog djeteta bilo gdje na području Cazina, ali sve informacije se i dalje provjeravaju i mi zasad ne možemo ni potvrditi niti demantovati da se to i desilo!

Policija ne isključuje mogućnost da se radi o dječijoj mašti ili da je eventualno u pitanju roditelj koji je ubacio dijete u vozilo, ali se za svaki slučaj sve detaljno provjerava.

POVEZANO
Policija GračanicaPolicija rasvijetlila slučaj koji je izazvao paniku među roditeljima: ISTINA O "OTMICAMA DJECE"