Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) prekinuli su večeras veliku "korona zabavu" u restoranu Golf Klub u Sarajevu... Organizovana je povodom rođendana dr. Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kojem zbog ovog postupka prijeti suspenzija.

U prekidanju zabave učestvovala je i Specijalna jedinica MUP-a KS. Izdani su prekršajni nalozi pojedincima u iznosu od 500 konvertibilnih maraka (oko 250 eura), dok gazdi objekta prijeti kazna od 2.000 do 10.000 maraka.

Policija noć

- U 22 sata je zaprimljena dojava da radi ugostiteljski objekat na golf terenima u Sarajevu, da se u istom nalazi određen broj lica na nekoj privatnoj zabavi. Upućeno je više patrola policijskih službenika, a kontrolom je utvrđeno da je na zabavi prisutno 16 osoba. U 22:45 sati objekat je zatvoren - izjavio je predstavnik za javnost MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Intervencija policije je završena u 22:45 sati, a prekršajni nalog je dobilo 15-ak osoba. Objekat je zatvoren, a od prisutnih su uzeti podaci, uključujući i vlasnika kluba u kojem se sve odigralo. Osim toga, načinjena je i zabilješka za inspekciju koja je upućena u objekat.

Zabavi su prisustvovali, prema policijskom popisu: Staša Košarac (državni ministar), Bojan Marković, Mladen Stanišić, Ljubomir Mrđa, Zijad Blekić (poduzetnik), Nihad Fejzić (profesor na Veterinarskom fakultetu), Hajrudin Alić, Jusuf Šabanović (ljekar), Sejo Balić, Mehmedalija Kriještorac, bh. pjevači Hajrudin Varešanović, Semir Cerić Koke, muzičari Haris Kaltak, Adnan Kuka i Adis Kahvić.

Zabavi je prisustvovao i Ajlin Ahmić, bivši MMA borac, a sada vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Sarajevu. Na derneku policija nije zatekla tri osobe, a to su pjevači Halid Bešlić, Šerif Konjević i pjevačica Slađana Mandić, inače supruga spomenutog Ahmića. Njima će također biti uručen prekršajni nalog s obzirom na to da je ključni dokaz videosnimak.

Navodno, zabava je organizovana povodom proslave rođendana dr. Jusufa Šabanovića, šefa abdominalne hirurgije na KCUS-u, javio je portal Klix.

Policija je po zahtjevu kantonalnog ministra Juske i komesara Selimovića u restoran stigla odmah po prijavi da se u ovom ugostiteljskom objektu održava zabava koja je u suprotnosti s mjerama i preporukama koje su na snazi zbog epidemije koronavirusa.

Zbog kršenja mjera i naredbi Federalnog štaba civilne zaštite očekuje se da će kažnjeni biti državni ministar Staša Košarac, estradni umjetnici Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Šerif Konjević, Semir Cerić Koke, Slađana Mandić, kao i biznismen Zijad Blekić i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić.

Fejzić je uputiio i izvinjenje putem Facebooka...

Policija noć

Najavljeno je da će protiv vlasnika objekta zbog rada biti sačinjena službena zabilješka koja će biti dostavljena nadležnom inspekcijskom organu s obzirom na to da je zabranjen rad ugostiteljskih objekata.

Upravo je pjevačica Slađana Mandić na svom Instagram profilu objavila nekoliko storyja na kojima se vidi kako se prisutni zabavljaju uz muziku, hranu i piće.

Policija noć

(Doznajemo.com)