Jedna osoba inicijala A.A. smrtno je stradala jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu u blizini Ilijaša.

Do nesreće je došlo nakon što je automobil Audi pri velikoj brzini (ali navodno dozvoljenom na autoputu) udario u betonsku bankinu na mostu, a nakon toga i u drugi automobil. Danas se o svemu oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Kako navode, jučer oko 16 sati na kolovozu Autoputa A1 (Sarajevo - Zenica), kolovozna traka namijenjena za kretanje vozila iz smjera Zenice u smjeru Sarajeva, na mostu preko rijeke Bosna u mjestu Ljubinići, općina Ilijaš, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza, udara u metalnu zaštitnu ogradu, a zatim i u betonsku ogradu mosta, putničkog motornog vozila marke "Audi A8", reg. oznake A48-E-050, kojim je upravljao vozač H.F. rođen 1995. godine, nastanjen u Sarajevu, kojom prilikom dolazi do razdvajanja vozila "Audi A8" na dva dijela i do udara dijelova otpalih sa vozila "Audi A8", u putničko motorno vozilo "Audi A5" reg. oznaka T15-J-015, kojim je upravljala vozač H.S., rođena 1979. godine u Zavidovićima, nastanjena u Sarajevu.

POVEZANO
Ilijaš - Visoko nesreća 25/09/2017 1HOROR NA AUTOPUTU ILIJAŠ - VISOKO: Stravična saobraćajna nesreća sa smrtnom posljedicom!

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, na licu mjesta, smrtno je stradao putnik iz vozila "Audi A8" A.A., rođen 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, čija smrt je konstatovana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo smrtno stradalog je vozilom KJKP "Pokop" prevezeno u prosekturu "Bare", gdje po nalogu tužioca treba biti obavljena obdukcija.

Lakše tjelesne povrede zadobio je vozač H.F., a medicinska pomoć mu je ukazana u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš". Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski služebnici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Istog dana u 20 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. stav 4. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa), vozač H.F. je lišen slobode i predan u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovnaju navedenog događaja.

POVEZANO
Amir Alić AudiPOGINULI ALIĆ (25) BIO JE DOBAR MOMAK, SIN VLASNIKA FIRME: Auto u kojem je poginuo, želio prodati...