Izaslanstva Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja KS, Općine Novo Sarajevo, Koordinacije boračkih udruženja Općine Novo Sarajevo i Hrvatskog narodnog vijeća BiH danas su na Groblju "Sv. Josip" u Sarajevu položila vijence i zapalila svijeće za sve poginule, preminule i nestale branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko".

Prvi ratni predsjednik HVO Sarajevo prof. dr. Marinko Pejić naglasio je da je vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na BiH stala na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, zajedno s ostalim oružanim postrojbama.

Naravno, to ne bi bilo moguće bez žrtve branitelja koji su položili svoje živote za obranu ovih plemenitih ideja.

- Nadamo se da će 109 poginulih branitelja HVO Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko" uskoro dobiti spomen-obilježje u Sarajevu, za čiju su slobodu i multietničku strukturu dali svoje živote. Na ovaj se način prisjećamo i svih civilnih žrtava agresije na našu domovinu, izjavio je prof. dr. sc. Marinko Pejić.

U kulturnom programu povodom sutrašnjeg i preksutrašnjeg katoličkog blagdana prigodne stihove čitala je pjesnikinja Ivana Krstanović, a molitvu je predvodio don Luka Brković.

(Doznajemo.com)