Adna, Azra i Admira Kapić jedine su trojke u obrazovnim ustanovama na području grada Cazina i Unsko-sanskog kantona (USK) u BiH koje su okončale srednjoškolsko obrazovanje u cazinskoj Gimnaziji.

Sestre su nedavno, skupa sa svojim vršnjacima, bile učesnice tradicionalne maturalne parade, te svojom ljepotom i šarmom dale poseban pečat ovom događaju.

Za njihove roditelje Ćazima i Melisu, koji imaju još jednog sina i kćerku, ovo je bio poseban događaj i, kako navode, trostruka radost.

- Vjerujte, to su naša tri bisera i kćerke koje bi poželio svaki roditelj. Vrijedne su i savjesne, sve tri su odlični učenici i još bolji ljudi, što je najvažnije - tvrde sretni roditelji.

Inače, ove 19-godišnjakinje su po mnogo čemu zanimljive i posebne, te omiljene među prijateljima, a građani Cazina o njima imaju samo najljepše riječi.

Sestre navode kako se, i pored izvjesnih različitosti u temperamentu i karakterima, odlično slažu i nadopunjuju, a još nisu čvrsto odlučile gdje i kako će nastaviti obrazovanje, a medicina im je najveća životna želja.

- Naši putevi se mogu promijeniti u životu, ali naša sestrinska povezanost će zauvijek ostati jaka - smatraju ove lijepe mlade Cazinjanke.