Menadžerica Googlea iz New Yorka, 27-godišnja Vanesa Markot (Vanessa Marcotte) pronađena je mrtva u stravičnom stanju nakon nestanka. Ona je krenula na trčanje po šumi u blizini kuće njene majke u Princetonu (Massachusetts, SAD) i od tog trenutka joj se izgubio svaki trag. Baš kao i Vanesa, i pjevačica "Granda" Jelena Marjanović-Krsmanović je ubijena dok je bila na trčanju na nasipu, što je mnoge podsjetilo upravo na ovaj zločin u Srbiji, koji još nije razriješen.

Vanesino tijelo je pronađeno golo i spaljeno u šumskom području Massachusetts . Detektivi istražuju mogućnost da je djevojka bila sek*ualno zlostavljana prije nego što je ubijena i zapaljena.

- Duboko smo šokirani i ožalošćeni, a naše misli su sa njenom familijom i prijateljima - navedeno je iz Googlea.

Policija je potvrdila da je Vanesa imala opekotine na svojim rukama, stopalima i glavi. Istraga o ovom zločinu je u toku.

Da podsjetimo, srpska pjevačica Jelena Marjanović.Krsmanović je ubijena prije više od četiri mjeseca, a ovaj misteriozni zločin još uvijek nije rasvijetljen. Tijelo Jelene Marjanović pronađeno je 3. aprila na teritoriji opštine Palilua, na nasipu u Crvenki, dan nakon što je njen suprug Zoran prijavio nestanak pjevačice. Na njenom tijelu bile su vidljive povrede nanijete oštrim predmetom.