Za osobe kakva je bila Stela Baranovskaja, ljudi često misle da imaju život za poželjeti. Prelijepa djevojka, koja je sa zadovoljstvom dijelila svoje fotografije na Instagramu, na kojima se mogao vidjeti njen život «na visokoj nozi». Automobili, motocikli, cvijeće, skupi restorani...

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/A.N.

Međutim, život ove 31-godišnje Ruskinje promijenio se u trenu. Došla je dijagnoza teške i često smrtonosne bolesti – leukemije!

Iako je glumica i model pristupila liječenju u Rusiji i SAD, podvrgnuta nekim od najmodernijih metoda, pa čak probala i alternativnu medicinulijeka joj nije bilo. Preminula je prije dva dana, a o slučaju ovih dana piše ruska štampa i zbog neizvjesne budućnosti njenog 6-godišnjeg sina.

Stela Baranovskaja 1

A mnogi joj čak nisu vjerovali da je bolesna. U vrijeme kada je prikupljan novac za liječenje u Americi, pojavili su se tzv. hejteri na Internetu koji su tvrdili da je cijela priča o bolesti glumice zapravo način da se skrene pažnja na nju, pa se prošle godine Baranovskaja pojavila i u popularnoj emisiji "Uživo" kod poznatog voditelja Borisa Korčevnikova, gdje je iskreno govorila o svojoj bolesti.

Prije smrti, Stela nije uspjela riješiti pitanje ko će odgajati njenog 6-godišnjeg sina Danija. U njenoj familiji, čini se, nema niko pogodan da preuzme brigu o dječaku. A očinstvo mališana nije potvrđeno!

Stela Baranovskaja 1

Kako pišu mediji u Rusiji, Baranovskaja je godinama unazad bila u komplikovanoj vezi sa jednim od pripadnika moskovske elite i "ruske zlatne mladosti" Maksimom Kotinom. Njegova mama Irina Vinter je poznata umjetnica, a otac Igor Kotin je ranije bio na čelu predstavništva švicarskog `Glencora` u Moskvi, a sada je osnivač NFR `Energo`.

Kotinova familija, dakle, «pliva u novcu», no izgleda da ne žele priznati dječaka, a mama prije smrti nije uspjela ishoditi da bude proveden DNK test utvrđivanja očinstva.

Stela Baranovskaja 1

U vrijeme kad je dječak rođen, Stela je bila vrlo uspješna, mogla je sama odgajati dijete, i očito nije smatrala previše bitnim zakonsko utvrđivanje očinstva.

Problema je postala svjesna tek kad joj se smrt približila...

POVEZANO
Ramona Fagan TenerifeTRAGEDIJA NA PLAŽI: 21-godišnja djevojka smrtno stradala nakon što je pala s balkona