Nakon što je gospodin Kemal Pehlivanović, otac oboljele djevojčice Lamije Pehlivanović objavio na svom Facebook profilu da prodaje bubreg kako bi omogućio operaciju svojoj kćerki, a nakon koje bi mogla da jede svojim ustima, pokrenute su broje akcije za prikupljanje novčane pomoći.

Podsjetimo, sedmogodišnja Lamija Pehlivanović rođena je sa srčanom manom dijagnostifikovanom kao AVSD i Microcephaliom, Veloshisis (anomalie multiplices). Od početka svog života se zbog rascjepa nepca hrani preko sonde, a taj problem mogao bi biti riješen operacijom za koju joj je potrebno 13.950 eura.

POVEZANO
Lamijino liječenje Amir HadžićPoznati BH. YOUTUBER AMIR HADŽIĆ ZA 4 SATA skupio 10.000 EURA ZA LIJEČENJE LAMIJE PEHLIVANOVIĆ

Među prvima odreagovao je popularni bh. jutjuber Amir Hadžić koji je pokrenuo humanitarni livestream na svom kanalu i za nešto više od četiri sata skupio značajan iznos za Lamijino liječenje odnosno operaciju.

Hadžić je na svom Facebook profilu danas objavio sliku s ocem Lamije Pehlivanović gdje u opisu navodi kako je Kemalu Pehlivanoviću predao 18.000 KM (preračunato, više od 9.000 eura) za liječenje njegove kćerke. Zahvaljujući dobrim ljudima Kemal Pehlivanović ipak prema svemu sudeći neće biti primoran da proda bubreg kako bi izliječio svoju kćerku, javlja Tuzlanski.

U narednim danima se očekuje kako će na račun Kemala Pehlivanovića biti doznačena i druga novčana sredstva koja su prikupljena u svrhu pomoći Lamiji.

POVEZANO
Kemal Pehlivanović bubreg kćerka 1OTAC IZ ZENICE Kemal Pehlivanović prodaje bubreg da pomogne liječenje svoje kćerke Lamije