- Ne znam kako se stopiraju avioni, ali nama treba jedan do Švedske. Naime, igramo našu predstavu u Malmeu, Geteborgu i Štokholmu - izjavio je glumac Mustafa Nadarević kroz šalu, i dodao da bi, ako treba, zaista stopirao do daleke zemlje. S kolegama Senadom Bašićem i Moamerom Kasumovićem, odnosno televizijskim sinom i unukom iz popularnog domaćeg sitcoma "Lud, zbunjen, normalan", glumac se sprema za euro turneju s predstavom "Sjajni momci". Bolest ga, priznao je, nije obeshrabrila.

Nakon gostovanja u Švicarskoj,  spremaju se za izvedbe u Švedskoj, a šuška se da bi momci uskoro mogli zaigrati i u Norveškoj te u Finskoj.

- Zbog ove sam predstave prekinuo desetogodišnju pauzu te sam se vratio na pozorišne daske. Prošlo smo ljeto bili na turneji u osam gradova BiH, a nisam se umorio. Dapače, vratio sam se svojoj velikoj ljubavi koju sam zanemarivao dok sam snimao seriju i filmove - izjavio je Nadarević. Nekadašnji prvak drame zagrebačkog HNK prije četiri godine borio se sa zdravstvenim poteškoćama.

- Bolest me nije obeshrabrila. Velik napredak medicine je vidljiv. Stoga je potpuno glupo da neko umre od srčanih tegoba ako one nisu krajnje ozbiljne. Liječnici ugrađuju srčane premosnice, ulaze videokamerama u srce.. Ja mogu staviti još koji stent ako zatreba, napraviti premosnicu i dalje igrati - smatra omiljeni Fazlinović.

Glumac je zbog toga prestao pušiti. Od tada samo ponekad povuče dim električne cigarete.

POVEZANO
Mustafa Nadarević šeširMUSTAFA NADAREVIĆ TOKOM NOĆI NA ČETVRTAK HITNO HOSPITALIZIRAN: Nalazi se na klinici na srce