U svom desetogodišnjem radu i emitovanju, emisija “Ispuni mi želju”, zajedno sa dobrim ljudima, na sve moguće načine nastoji da pomogne ugroženoj kategoriji stanovništva, ističu iz TV Hayat, te dodaju:

- Stvarne, teške životne priče, koje se zasnivaju na povjerenju a koje sami akteri podijele sa milionskim auditorijumom, iz četvrtka u četvrtak dodirnu naša srca. Tako je bilo i prošle sedmice, nakon emitovanja priče o porodici koja je ostala bez ičega, u kojoj dječak od nekoliko mjeseci, spava na slami a u svoj toj neimaštini, otac ga mota u potkošulje, jer pelena nema.

Tokom proteklih dana, nakon emitovanja ove teške priče, ekipa emisije “Ispuni mi želju” je zaprimila na desetine poruka šokiranih gledatelja, koji tvrde da je porodica Džimugović, zapravo prevarila sve nas i da uopšte ne žive tako kao što su naznačili u poslanom pismu i kako se predstavili u emisiji, u studiju.

Shodno takvim optužbama Hayat TV i emsija “Ispuni mi želju”, pokrenula je postupak istražnih radnji koje imaju za cilj dokazati da li se radi o prevari kako navode gledatelji ili ne. U daljim emisijama ćemo Vas obavještvati o ovom slučaju, shodno toku i rezultatima istrage, koju će sprovesti nadležni organi Tužilaštva Brčko Distrikta, na čiju adresu smo poslali prijavu, zaključuju u Hayatu.