31-godišnjak po imenu Marcus Hobbs živi u kući sa svoja dva sina i suprugom Amy – ali također i sa njihovim 5,5 metara dugačkim Burmanskim pitonom koji se zove Hexxie!?

Kako javlja britanski Metro, ova velika zmija, koja je možda i najveća svoje vrste na svijetu, je najčešće sklupčana u dnevnoj sobi, osim u vrijeme obroka, kad jede zečeve, mrtvorođene jelene, telad, koze i dr., što sve ukućani nabavljaju od lokalnih farmera, a što opet košta mnogo novca.

Marcus Hobbs piton 1

Radnik u IT sektoru Marcus nabavio je Hexxiea u dućanu za kućne ljubimce prije osam godina, kada je piton bio dugačak tek nekih 20 centimetara.

U međuvremenu, narastao je do spomenute dužine, a teži 108 kilograma i nekoliko ljudi je potrebno da bi ga se podiglo sa tla. 

Marcus Hobbs piton 1

Ova ženka može čovjeka tako jako stisnuti da izazove smrt, ali Marcus vjeruje da ona nikad neće napasti, iako ipak ima određeni oprez kad su u pitanju sinovi, 4-godišnji Benjamin i jednogodišnji Joseph. Ne pušta zmiju blizu njih i tvrdi da je "odgovoran vlasnik ljubimca"...

Njegova partnerka Amy na kraju se pomirila sa ovom situacijom, iako je navodno još uvijek nezadovoljna zbog prostora kojeg Hexxie zauzima u njihovom domu. Navodi da je bila svjesna da je ovo dio Marcusovog života kad su počeli zajedno živjeti i prihvatila je to svojom voljom.

Marcus Hobbs piton 1