10-ogodišnja djevojčica umrla je od nedostatka kisika u Palermu (Sicilija, Italija), nakon što je uzela učešće u takozvanom «izazovu zamračenja» na društvenoj mreži TikTok.

Curica po imenu Antonela (Antonella) stavila je oko vrata kaiš, s ciljem da što duže zadrži dah, dok je sve snimala na svom mobitelu.

POVEZANO
Izazov plavog kita 0HOROR: Objavljene fotografije djevojčica koje su se UBILE zbog bizarne "igrice" na Internetu

Međutim, njena 5-ogodišnja sestra otkrila je u srijedu navečer Antonelino tijelo bez svijet, a roditelji su je odmah odvezli u dječiju bolnicu u Palermo, ali nije preživjela. Doktori su bili bespomoćni, a utvrdili su da je neposredni uzrok smrti  asphiksiacija, odnosno gušenje.

OPASNA AKTIVNOST. Roditelji koji su doživjeli porodičnu tragediju su za dnevnik «La Repubblica» izjavili da je druga sestra (9) objasnila šta se dogodilo, odnosno u kako opasnoj «igri» je Antonella učestvovala.

- Moja kćerka, moja mala Antonella, umrla je zbog ekstremne igre na TikToku, kako to mogu prihvatiti? – očajan je djevojčičin otac Angelo Sicomero.

10-godišnjakinja je dosta vremena provodila na Internetu, na društvenim mreža i gledajući Jutjub.

POVEZANO
Šarena narukvicaSE*S IGRA "ŠARENA NARUKVICA" STIGLA I KOD NAŠE DJECE: Evo šta curice moraju raditi, ako dečko pogodi

On je zajedno sa suprugom odlučio donirati Antoneline organe kako bi «druga djeca mogla živjeti zahvaljujući njoj».

ISTRAGA. U Palermu je otvorena istraga o slučaju, a izuzet je djevojčičin mobilni telefon, a želi se utvrditi da li ju je neko nagovorio na uzimanje učešća u spomenutom «izazovu» ili je curica snimala video za prijatelje.

Također, telekomunikacijski regulator u Italiji naložio je blokiranje svih naloga TikToka, gdje se ne može utvrditi stvarna dob korisnika.

POVEZANO
Djevojčica zabezeknutaPRVA ŽRTVA IGRE "PLAVI KIT" NA NAŠIM PROSTORIMA: Pročitajte potresnu ispovijest roditelja