Kako tvrdi njegov pravni zastupnik, 14-godišnji dječak legalno je ubio svoju pijanu mamu, nakon što je ona napala njegovog 12-godišnjeg brata?! Zakoni američke države Kansas, gdje se ovaj slučaj dogodio, dopuštaju korištenje «smrtonosne sile» ukoliko osoba time brani svoj goli život.

Danas 15-godišnji tinejdžer, čije ime nije javno objavljeno, u šestom mjesecu prošle godine ubio je svoju mamu. Žena po imenu Lisa Trimmell (41) upucana je iz vatrenog oružja u vrat.

Pravni zastupnik dječaka, Dan Monnat, tvrdio je na saslušanju u petak da su dječaci u vrijeme incidenta bili u strahu za goli život, te da ih je majka duže vrijeme psihički i fizički zlostavljala, nakon što se odala alkoholizmu. Osjećali su, navodno, i posljedice PTSP-a.

Lisa Trimmell, ranije je bila dobra i posvećena majka, ali su je poroci promijenili te je nedavno prošla i kroz proces razvoda od svog supruga. U noći kada je ubijena, u krvi je imala dvostruko veću količinu alkohola, nego što je, ilustracije radi, to dozvoljeno u spomenutoj američkoj državi da bi se mogao voziti automobil.

Te noći, Trimmell je vratila dječake kući, nakon što je stariji dječak imao košarkašku utakmicu u Wichiti. Navodno je po povratku napala mlađeg dječaka, a stariji je uzeo oružje i potegnuo obarač... Nakon toga je pozvao hitne službe.