Crnogorski fudbaler Ilija Spasojević je velika sportska zvijezda u Indoneziji, a sada se našao u centru pažnje javnosti zbog velike porodične tragedije

Spasojeviću je poslije kraće i teške bolesti preminula supruga indonežanskog porijekla Lelhy Spasojević, sa kojom je bio u sretnom braku. Navodno, ona je prije tri dana u bolnicu Siloam došla s plućnom infekcijom i činilo se da će sve biti u redu. Ipak, doktori nisu uspjeli da je spasu i potvrdili su da je žena preminula.

Ilija i Lelhy imaju dvoje male djece, Dragana i Irinu, koji su neutješni.

Spasojević Indonezija 1

Koliko je Spasojević popularan u Indoneziji najbolje govori činjenica da je praktično udarna vijest u tamošnjim medijima bila iznenadna smrt njegove supruge.

Ovaj 32-godišnji fudbaler rođen je u Baru, a karijeru je počeo u Vojvodini iz koje je prešao u Sutjesku iz Nikšića. Nakon nastupa u Crnog Gori, Srbiji (Borac iz Čačka) i Grčkoj napravio je iznenađujući potez i odlučio je 2010. da odseli u Indoneziju gdje je postigao sportske uspjehe i igra čak i za njihovu reprezentaciju. Član je kluba Bali United.

Vijest o smrti supruge igrača potvrdio je direktor ovog kluba Yabes Tanuri, javio je SportFEAT.com. Dodao je da zasad nije poznato hoće li biti pokopana u Jakarti ili u Makassaru.

Spasojević ili, kako ga u Indoneziji zovu, Spaso sin je trenera Dragutina Spasojevića.

Spasojević Indonezija 1