Pjevačica Ana Nikolić je progovorila o najgorem periodu iz njenog života. Kad je imala 20 godina, ostala je bez oca Dušana koji joj je bio oslonac, uzor i veliki prijatelj.

- To mi je najteži period u životu. Kad je doživio infarkt, imao je 43 godine, skoro kao ja sada. Moja tetka, koja je zdravstveni radnik, reanimirala ga je i vratila mu funkcije srca. Bio je 23 dana u komi iz koje se nikad nije probudio - prisjeća se pjevačica dok joj se oči pune suzama.

I danas se sjeća da se njena majka Milijana nije odvajala od oca, dok ona nije izlazila iz kreveta:

- Prespavala sam ta 23 dana. Nisam imala snage da ga gledam na aparatima. Do posljednjeg trenutka sam se nadala da će se probuditi. Ali i da se probudio, vjerovatno bi bio kao biljka jer mu je mozak ostao bez kiseonika. A to bi bilo još gore.

Dvije decenije kasnije, Ani otac nedostaje, ali je s vremenom naučila da živi s bolom. U početku se sa tugom borila tako što je stalno radila na sebi:

- Umro je 11. maja, a ja sam tog mjeseca dala čak šest ispita i očistila godinu na Višoj dizajnerskoj. Otišla sam s mamom i bratom Markom na more, trudila se da nastavim sa životom. Ali kako je vrijeme odmicalo, bilo je sve teže. Kad prođe neko vrijeme, shvatiš šta se zaista dogodilo. Prolazila sam kroz razne faze: nekada sam radila kao luda, nekada sam se zatvarala u sobu i danima plakala. I danas imam te momente kada me moje tuge polome...

Baš u tim trenucima kad je najviše obuzme depresija, otac joj najviše nedostaje.

- Kad se osjetim bespomoćno i kad ne znam kojim putem da krenem, dala bih sve što imam da je živ. Pomislim: "Samo da je tu da ga pitam, da mi da savjet" - priznaje Ana i ne uspijeva da savlada suze.

(Doznajemo.com/SD)