U subotu je u Ilijašu kod Sarajeva došlo do požara u stanu koji se nalazi u ulici 126. Ilijaške brigade broj 57. Na mjesto događaja su stigli vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade, koji su ugasili požar.

Interventna jedinica PU Ilijaš odazvala se prva pozivu, a nedugo nakon toga su stigli i vatrogasci te Hitna pomoć. U trenutku požara, u stanu se nalazila jedna ženka osoba sa djetetom. Srećom, povrijeđenih u požaru do kojeg je došlo deset minuta prije 19 sati nije bilo ali je vatrena stihija progutala veći dio stana te je prouzrokovala značajnu materijalnu štetu.

Kako nam je jutros potvrđeno u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), na mjestu događaja jutros je izašla uviđajna ekipa MUP-a KS zajedno sa inspektorom za protivpožarnu zaštitu koji bi trebao utvrditi šta je uzrokovalo požar.

Kako doznajemo sa lica mjesta, komšije su prve pritekle u pomoć, a sumnja se da je uzrok požara stolna lampa – piše Ilijas.info.

Danas se na svom Facebook profilu oglasila i Hasna Hasečić, žena u čijem se stanu dogodio požar. Uprkos zaista velikoj nesreći, ova poruka odiše pozitivnim vrijednostima, pa je vrijedi pročitati:

- Dobri moji ljudi, hvala vam svima koji zovete i šaljete poruke. Ne stignem odgovoriti svima! Ena i ja smo dobro, trudnoća nije ugrožena. Živa je glava. Ovim putem želimo da se zahvalimo našim komšijama - Kiki, Samni, teta Biseri i Daji, gospođi s trećeg sprata... svima koji su na bilo koji način pomogli... Duki i Mersihi na odjeći za Enu... Hvala Emiru F. i Lejli koji su ušli u već goreći stan misleći da je Ena unutra. Hvala policajcima na brzom dolasku, a vatrogascima na još bržoj reakciji. Hvala našem Memišu i Koki i Buci, koji su se zajedno s Mirzom borili s vatrenom stihijom i mijenjali vatrogasca na crijevu s vodom. Hvala mojoj Ilhani i Eldinu na današnjem gestu. Hvala vam na ponudama za smještaj...

Mi smo izašle u čarapama na vrijeme iz kuće, nek` je živa glava! Napravit ćemo, aBd, očistit ćemo, uredit ćemo...

Izvinjavam se komšijama na neredu... na dimu, na izgorjelim zidovima...

Divno je znati da u ovakvim trenucima nismo sami.

Hvala Asmeru iz Austrije na svemu sto čini... svima koji su se ponudili za bilo šta... Packu i Editi... znači, svima!

Ljudi, djećija lampa Minnie Mouse u 2 min. uništila je što smo mi i moji roditelji gradili decenijama... filmski scenario!!! Čuvajte se i svako dobro svima!!!

Moj Mirza je sinoć pokazao kakav je muž, otac, čovjek, zet... Da mi ga Allah poživi u zdravlju... Moj heroj, moj život, ljubav i snaga... moje sve... – napisala je.

Požar Ilijaš 28/01/2017a

Požar Ilijaš 28/01/2017a

(Doznajemo.com)