Djevojka koja se kupala na Srebrnom jezeru u trenutku tragedije u kojoj su se utopili braća Stefan (14) i Nikola (13) nije ni slutila da ih je posljednji put fotografisala. Naime, ona je fotografisala drugaricu dok se kupala, a u pozadini se vidi pedalina smrti, sa koje su dječaci pali.

Srebreno jezero utapanje braće

Poslije 24-satne potrage, tijela Stefana i Nikole ronioci Žandarmerije izvukli su juče popodne iz Srebrnog jezera.

Neutješni otac braće, Aleksandar Petrović, koga su pridržavali, plakao je kao kiša, ali bez izgovorene riječi. Kao da više nije imao snage, poslije dugog i bolnog iščekivanja.

Scena je bila toliko potresna da je čak i jedan od ronilaca Žandarmerije, prekaljenih momaka naviknutih na sve i svašta, takođe zaplakao bez stida.

Prije nego što su pronađena tela dječaka, počela je istraga  o okolnostima ove užasne tragedije, koja se dogodila u nedjelju oko 14.30 časova.

- Šest dječaka  iznajmilo je jednu pedalinu, dok su četvorica bili na drugoj. Otišli su na suprotni kraj jezera i tamo je Stefan Petrović, koji se nalazio na pedalini, gdje je bilo šestoro djece, pokušao da pređe na drugo plovilo. On se okliznuo, pao, pri tome najvjerovatnije udario glavom o pedalinu  i upao u jezero. Njegov brat Nikola skočio je za njim, zagrlio ga i pokušao da ga izvuče, ali niko od njih nije izronio - navodi sagovornik iz istrage.

Djeca su bila poluplivači, a da nesreća bude veća, u blizini nije bilo nikoga da im pritekne u pomoć.

Srebreno jezero utapanje braće