- Steva nije pitao za svoje zdravstveno stanje nego da li je Dijana živa, a potom je rekao: Ako je mrtva, ni meni života nema i ubrzo nakon toga je preminuo.

Ovo za beogradski Blic otkrivaju prijatelji Stevana Jojića Joje, koji je jedna od pet žrtava krvavog pira Siniše Zlatića u kafiću “Makijato” u Žitištu.

Iako teško ranjen hicima iz automatske puške, koji su mu probili ruku i stomak, jedino o čemu je Steva Jojić razmišljao bilo je da li je Dijana Zlatić živa i kako da joj pomogne.

Posljednje Jojićeve riječi koje je izrekao u bolnici u Zrenjaninu bile su upućene prijateljima i ljekarima, a nisu se ticale njegovog zdravstvenog stanja..

Potresnu priču o posljednjim trenucima Stevinog života za “Blic” otkriva jedan od svjedoka pucnjave, koji je u nevjerici gledao tijela povrijeđenih i mrtvih kako se gomilaju u bašti kafića “Makijato”, te noći sa petka na subotu.

Stevan Jojić masakr u Žitištu

“Prvi hici pogodili su Dijanu: cijev puške iz koje je Siniša pucao bila je od nje udaljena svega dvadesetak centimetara. Pogodio ju je u stomak i grudi, a od udara puščanih zrna djevojka je odletjela tri metra unazad. Potom je cijev usmjerio ka Stevi, koji je pogođen u lijevu ruku i stomak, a zatim u Vladimira Mijatovića, koji je pao kao pokošen”, prisjeća se sagovornik Blica.

Jovana Popović i Vladimir Kosović, preostale dvije žrtve masakra, našle su se na liniji vatre, i njih su vjerovatno pogodili hici koji su prošli kroz Dijanu i Stevu. Svi ostali povrijeđeni su od Sinišine nasumične paljbe i rikošetiranih metaka.

Nakon što su ga Isidor Sučević i Milan Majkić razoružali, ubica Siniša Zlatić je projurio kroz gomilu u “Makijatu”, koja mu se panično sklanjala s puta. Urlao je nerazumljive riječi i bježao, kada ga je policija sustigla i uhvatila.

“Kad je priveden, oči su mu bile krvave, izgledao je izbezumljeno, ali nije pokazivao ni trunku saosjećanja i žaljenja za ono što je uradio. Izgledao je kao da mu nije dosta, kao da hoće da nastavi. Dok su ga privodili, bio je agresivan. Vikao je, ličio je na pravo čudovište”, kaže jedan od očevidaca Sinišinog zločina.

Na dan ispraćaja, ispred kuće Jojića okupilo se mnogo mještana koji su odavali počast tragično ubijenom Stevanu. Među njima je bio i njegov brat iz Švedske, kod kojeg je Steva planirao da ode sa Dijanom. Mještani pričaju da je Steva bio vedar čovjek koji je u životu uvijek kada padne, uspijevao da se podigne.

“Ovo je bio prvi put da je zaista mogao da se skrasi, pored Dijane. I baš sad da mu se desi nešto ovako”, kroz suze pričaju mještani.