U subotu je u saobraćajnoj nesreći kod Hadžića u blizini Sarajeva poginuo Irham Čečo (42), savjetnik za medije člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Pazarić nesreća 03/06/2017VOZAČ "KIE" POGINUO: Teška saobraćajna nesreća kod Pazarića, sudar auta i `Ledovog` kamiona (FOTO)

POVEZANO
Irham ČečoU DANAŠNJOJ NESREĆI KOD PAZARIĆA poginuo savjetnik Bakira Izetbegovića, poznati novinar Irham Čečo

Automobil "KIA" za čijim upravljačem je bio sudarila se s komionom "Leda", a pretpostavlja se da je Čečo prije sudara imao kap.

Irham Čečo rođen je 1975. godine u Foči, a početkom rata u Bosni i Hercegovini s familijom je izbjegao u Goražde, gdje je završio osnovno školovanje. U Sarajevu je završio Fakultet političkih nauka (FPN).

Bosanskohercegovačka javnost pamti ga kao novinara britkog pera i vrckava duha u sedmičnom magazinu "Dani", gdje je više godina radio kao novinar. Svoju novinarsku karijeru potvrdio je i kao urednik u sedmičnom magazinu "Stav".

Pazarić nesreća 03/06/2017b

Više godina radio je kao savjetnik i analitičar u OHR-u, zatim u nevladinom sektoru kao koordinator za projekte Fondacije Heinrich Böll u Sarajevu, a smrt ga je dočekala na funkciji savjetnika za medije bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Depo piše kako je tri dana prije nesreće Čečo objavio posljednji status na svom Facebook profilu, tačnije promijenio profilnu sliku stavivši fotografiju ruke koja drži djetelinu sa četiri lista.

Pazarić nesreća 03/06/2017b