Vjerenici Alen Kučević (24) iz Prijepolja i Medina Bjelak (22) iz Brodareva koji su stadali u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj, nakon što je na njih naletio policijski automobil, umjesto svadebe - sutra u 14 sati u rodnom mjestu je dženaza. Na smrtovnicama su njihove zajedničke slike, uokvirene srcem, a osmjesi na njihovim licima pojačavaju tugu nesretnih porodica.

Alen i Medina vjerili su u decembru prošle godine, a za osmi mjesec je bila planirana velika svadba u Prijepolju i pripreme su bile uveliko u toku.

Alen i Medina stradali

Tog dana, u nedjelju popodne, išli su da gledaju stan u koji su planirali da se presele, a sudar se dogodio pri povratku. U kolima su bili samo njih dvoje. Alen je upravljao automobilom marke "opel" dok je na suvozačkom mjestu bila njegova vjerenica Medina, kada je odlučio da pretekne automobil ispred sebe. Tokom manevrisanja, u susret mu je naišao policijski automobil pod rotacijom, u kome su bila trojica njemačkih policajaca. Patrola je inače išla na mjesto avionske nesreće, u kojoj je poginula ruska bogatašica.

Alen i Medina ostali su na mjestu mrtvi, dok su policajci povrijeđeni. Oni su helikopterom prevezeni u najbližu bolnicu.

Medinin otac Ibrahim naišao je istim putem neposredno poslije nesreće, jedno vrijeme stajao u koloni koja je nastala nakon događaja. Nije znao šta se dešava, da su mu na tom putu stradali kćerka i nesuđeni zet, a onda se vratio sporednim putevima.

Medininoj familiji i Alenovom bratu koji je u Njemačkoj, javljeno je nekoliko sati kasnije, a oni su onda pozvali porodice u Prijepolju i Brodarevu.

POVEZANO
Frankfurt nesreća par 1Mladić i djevojka iz Sandžaka poginuli u strašnoj nesreći: BILA ZAKAZANA VELIKA SVADBA U PRIJEPOLJU