Muškarac u Michiganu (SAD) nedavno je dobio iznenađujuće blagu zatvorsku kaznu nakon što je proglašen krivim da je u više navrata ženi ubacio velike doze tableta za spavanje u kafu.

Gospođa Tereza Kozlovski (Therese Kozlowski) zatražila je rastavu od svog supruga u šestom mjesecu 2018. godine.

Suprug joj je pripremao kafu svaki dan i unutra joj je kriomice ubacivao opasne doze difenhidramina, antihistaminika koji se uglavnom koristi za liječenje alergija i nesanice.

Naravno, Tereza je to doznala tek nakon što je postavila skrivene kamere po kući da vidi šta Brajan Kozlovski (Brian Kozlowski) radi. Na šokantnom snimku koji je postavljen na društvenim mrežama vidi se muškarac koji drobi nekoliko tableta i ubacuje ih u napitak svoje žene.

Tereza čim je vidjela na snimku kako Brajan miješa pilule s kafom odselila se i obavijestila svog pravnog zastupnika za razvod o otkriću. Policija je uspjela zaplijeniti posljednju kafu koju je napravio za nju i otkrili su da je sadržavala 127 mililitara difenhidramina, vrijednosti oko osam tableta.

Žena tvrdi da je postala sumnjičava kad je iskusila čudne simptome nakon suprugove kafe, poput umora, mučnine i zamagljenog vida.

Suočen s neoborivim dokazom, Brajan se nije izjasnio protiv optužbi za trovanje pića, za što je maksimalna kazna u američkoj saveznoj državi Michigan 15 godina zatvora. Umjesto toga, on je tražio izgovore, poput činjenice da mu je bilo teško u životu kad je to napravio.

Naime, proteklog četvrtka, zbog opetovanog trovanja supruge, Brajan Kozlovski osuđen je na pet godina uslovno i zatvorsku kaznu u trajanju od 60 dana koju može izdržavati i vikendima.