Vijest da je popularni pjevač Toni Cetinski (48) u petak u Pustoj ulici u Rovinju oko 14 sati automobilom pregazio 62-godišnjeg Ibrahima Kevljanina, proteklih dana puni stupce svih medija u Hrvatskoj i regionu.

Stradali, koji je inače živio u Rovinju (Istra, Hrvatska), je porijeklom iz Kozarca (BiH).

POZIV PRIJATELJA. Kevljanin je u Rovinju bio poznat pod nadimkom Braco, a portal Avaz.ba stupio je u kontakt s Ibrahimovim sinom, Adisom Kevljaninom, koji već 17 godina živi u Insbrucku (Austrija).  

Kevljanin je u ekskluzivnom razgovoru za "Avaz" ispričao kako je doznao za smrt oca, šta se sve dešavalo posljednjih sati nakon tragedije i kada je imao posljednji susret s Ibrahimom u Rovinju.

- Za smrt oca sam čuo istu noć kada mi je otac Ibrahim poginuo. Iz Rovinja su me nazvali prijatelji i sve mi saopćili do u detalje da ga je pregazio pjevač Ton Cetinski. Poslije toga počeli su mi se javljati drugi prijatelji koji su mi ispričali šta se sve desilo tog petka oko 14 sati – navodi Adis Kevljanin, koji je, dok je razgovarao s novinarima, polako disao i usporeno govorip, s obzirom na njegovo teško zdravstveno stanje.

Adis nam je otkrio i detalje nesreće, dodajući da odlično poznaje mjesto tragedije i ulicu u kojoj je Toni naletio automobilom na Ibrahima.

- Prijatelji su mi kazali da je Toni udario Ibrahima dok je on stajao na cesti, a ne ležao kako pojedinci hoće da predstave. Toni je u Rovinju poznat po brzoj vožnji, a na YouTubeu ima i jedan video gdje on juri istom ulicom u kojoj je ubio moga oca. Ja sam vozio tom ulicom, odlično je poznajem i znam da uvijek moram njom oprezno voziti mic po mic, jer uvijek neko prolazi, posebno brojni turisti – tvrdi Adis.

POVEZANO
Toni Cetinski brza vožnjaPOGLEDAJTE kako je Cetinski prije pola godine JURIO ulicom u kojoj je jučer zgazio čovjeka (VIDEO)

Adis Kevljanin Cetinski 1

Ulica u kojoj se dogodila tragedija

On je dodao da ga nakon nesreće Ton Cetinski nije nazvao, kao ni neko od njegovih advokata.

- Da je kakav čovjek okrenuo bi moj broj, izrazio mi saučešće zbog ove tragedije. Nije se ni udostojio da mi se javi… Prije osam godina sam operirao srce, a u Insbrucku živim već 14 godina. Dnevno pijem po 14 tableta i zdravstveno stanje mi se od trenutka kada sam doznao da je Toni pregazio moga oca jako pogoršalo – navodi Adis, koji je rođen u Bosni i Hercegovini, u Prijedoru, a dodaje da je odrastao u Kozarcu.

S ocem Ibrahimom je u Rovinju živio skoro 20 godina. Adis je potvrdio da je prije nekoliko godina u automobilskoj nesreći ostao bez brata Harisa.

- Haris je poginuo prije nekoliko godina. Otac Ibrahim se odao alkoholu nakon njegove smrti, ali je bio omiljen u Rovinju. Zadnji put smo se sreli u osmom mjesecu kada smo sjedili skupa u jednom kafiću. Još ne mogu da vjerujem da će to biti da je tada posljednji put vidio svoje dvije unuke, moje kćerke, Dijanu i Dejlu – zaključuje Adis Kevljanin, kojem je bivša supruga rodom iz Bihaća.

Adis Kevljanin Cetinski 1

Adis sa kćerkicama Dijanom i Dajlom

DŽENAZA U SRIJEDU. Za oca Ibrahima tvrdi da je bio omiljen u Rovinju i da su ga svi znali i voljeli.

- Naša mama Zuhra, koja je nakon razvoda s Ibrahimom ostala živjeti u jednom selu pored Rovinja, uvijek je gledala da moj otac ima šta da jede i brinula se o njemu. Plaćala mu je račune, ali ne bih volio da sada ona ima posljedice zbog takve pomoći sa sadašnjim mužem, koji je također fin čovjek – izjavio je Adis, koji je pohvalio i očevu komšinicu Ružu, koja se također brinula o Ibrahimu. 

Najavljuje da sutra (ponedjeljak) namjerava otići kod svoje doktorice u Insbruck, koja mu treba dati dozvolu da može otputovati u Rovinj na dženazu ocu.

- Ako bude sve u redu, ja bih trebao u Rovinj doći u srijedu, kada je i zakazana dženaza ocu. Nadam se da će moje uništeno srce sve to podnijeti, iako sam i sada duboko potresen...

POVEZANO
Toni CetinskiTONI CETINSKI PRIZNAO NAKON ŠTO JE ISPOD NJEGOVOG AUTA NAĐEN MRTAV ČOVJEK: "Ovo mi je najgori dan!"