Obraćali su se mnogim institucijama tražeći pomoć ali su se svi oglušili na vapaj ove sedmočlane porodice koja živi na tuđem imanju u mjestu Klopče kod Zenice...

Azra Đulović iz Zenice vrlo često na svom profilu poziva ljude velikog srca da se uključe u neku humanitarnu akciju. Isto je učinila i ove sedmice.

Potresena situacijom u kojoj se nalazi djevojčica Mirijam odnosno njena porodica, objavila je njihovu zajedničku prepisku i fotografije koje, više od riječi, pokazuju teške uvjete u kojima oni žive, javlja Hayat.ba.

Mirijam - Klopče kod Zenice 0

Bili bi sretni, piše Azri ova djevojčica, kada bi ova dotrajala kuća koja se nalazi u okolini Zenice, postala njihova, da imaju svoj krov nad glavom...

Uvjeti u kojima žive, ako se uvjetima uopće mogu nazvati, su nikakvi.

Mirijam - Klopče kod Zenice 0

Nemaju nikakvih primanja. Djevojčica piše kako je njena 50-godišnja majka nezaposlena, baš kao i tri godine stariji otac. Prijavljivao se poslove i nekoliko firmi, ali ga nisu zaposlili. Otac i majka jedva prehranjuju svojih petero djece. Jedno je uzrasta četiri, drugo pet, treće osam, dok najstariji imaju 13 odnosno 16 godina.

Mirijam - Klopče kod Zenice 0

Obraćali su se mnogim institucijama tražeći pomoć ali su se svi oglušili na vapaj ove sedmočlane porodice koja živi na tuđem imanju u mjestu Klopče kod Zenice.

Mirijam - Klopče kod Zenice 0

- Obećah joj, lično a i uz pomoć svih onih koji nisu imuni na ovakve slučajeve, i da, zaista želim, moram i hoću. Vratila me unazad mnogo godina kada sam i ja kao dijete doslovno molila za parče hljeba, dijete koje je u onim "teškim" godinama od komšija jelo čak i kiselu kokoruzu... Ne bih dalje, bilo prošlo... Vratimo se Mirijam. Svaka pomoć za Mirijam i njenu porodicu je dobrodošla. Uslovi u kojima žive su katastrofalni.

Mirijam - Klopče kod Zenice 0

- Mirijam ima jednu ogromnu želju, pogledajte našu prepisku i svi vi koji možete da joj pomognete u realizaciji iste, učinite to, molim Vas – napisala je Azra Đulović pozivajući sve one koji su spremni pomoći ovoj sedmočlanoj porodici da se mogu javiti i njoj na lični Facebook profil.