Četiri su osobe poginule, a više ih je povrijeđeno u tragičnoj nesreći na autocesti A3 kod Okučana u Hrvatskoj kad se prevrenulo teretno vozilo iz Srbije.

U pitanju su, prema prvim informacijama, migranti koji su se skrivali u kamionu.

Povrijeđene osobe, njih 17, su zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški (11 stradalih), te u Slavonskom Brodu (4) i Pakracu (2). Svi stradali su se prvim informacijama nalazili u tovarnom prostoru teretnog vozila.

Novska nesreća 22/03/21a

- U ovome trenutku jedna je osoba životno ugrožena i nalazi se u šok sobi, a jedna je sada podvrgnuta operacijskom zahvatu. Ukupno je pet osoba zadobilo teške tjelesne povrede, a preostalih šest lakše, izjavio je za SBplus direktor novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej, dodajući kako je riječ uglavnom o osobama mlađe životne dobi među kojima ima i djece.

- U Opću bolnicu "Dr. Josip Benčević" rano jutros su primljena četiri strana državljana mlađe životne dobi s teškim povredama. U toku je liječenje i provode se svi potrebni postupci. Zasad su svi pacijenti stabilno, za spomenuti izvor je izjavio je direktor slavonskobrodske Opće bolnice, prim. Josip Samardžić.

Novska nesreća 22/03/21a

Započela je istraga kako bi se utvrdile okolnosti nesreće te identitet stradalih.

Do prevrtanja je došlo nešto iza 3 sata u noći.

Novska nesreća 22/03/21a

Na tehničku intervenciju izašli su i vatrogasci JVP Novska

Novska nesreća 22/03/21a

Policija javlja kako je u 3:12 sati u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena dojava o prometnoj nesreći na autocesti A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana.

- U 4.10 sati, policijski službenici su privremeno zatvorili promet na sjevernoj kolničkoj traci autoceste, te potom u 5.20 sati i na južnoj kolničkoj traci autoceste, zbog mogućnosti prilaza vozilima žurnih službi i pružanja pomoći ozlijeđenim osobama. Nakon obavljenog očevida, Policijska uprava brodsko-posavska izvijestit će javnost o svemu utvrđenom - navode iz policije.

(Doznajemo.com)