Folk pjevač Džej Ramadanovski preminuo je danas u 57. godini života.

Tokom dana ekipa Hitne pomoći intervenisala je u pjevačevom porodičnom domu, gdje su ga pokušali reanimirali. Nažalost, reanimacija nije uspjela.

Večeras su njegovo tijelo iz stana iznijeli su policajci, a stigao je i pogrebni auto. Potreseni prijatelji i rodbina, svi u tuzi, dolaze u njegov stan kako bi izjavili saučešće njegovim najbližim.

Džej tijelo 0

Džej tijelo 0

Džej je u nedavnom intervjuu izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi novi koronavirus mogao biti poguban za njega.

- Ne smem nigde da izlazim da ne bih došao u rizik da se zarazim. Već sam imao zdravstvenih problema sa srcem i virus za mene može da bude koban - izjavio je Džej prije nekoliko dana, javlja Telegraf.

Džej je prije tri godine operisao srčane zaliske u Beču i tada su mu doktori rekli da mora strogo da vodi računa o ishrani i zdravom životu.

POVEZANO
Džej suzeDŽEJ RAMADANOVSKI sa suzama u očima prvi put o teškim zdravstvenim problemima i Ani...

Džej Ramadanovski (Beograd, 29.05.1964.) bio je srpski pjevač romske nacionalnosti iz Makedonije. Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete. Porodica Ramadanovski vodi porijeklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvjesno vrijeme provodi živeći s bakom po majci, da bi poslije zbog sklonosti ka maloljetničkoj delinkvenciji vrijeme do punoljetstva proveo po domovima za vaspitanje djece i omladine. U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina "Zmaj" gdje se međutim ne zadržava dugo, i vraća se životu na ulici i sitnom kriminalitetu. U to doba muzikom se bavio amaterski.

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. S pjesmom "Zar ja da ti brišem suze" učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mjesto. Tokom 1990-ih bio je popularan u cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD...) Džej se također pojavio u filmu iz 1989. godine "Hajde da se volimo 2", gdje je izveo jednu od svojih, tada popularnih pjesama, ''Slažeš li se ti''. Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mjesto s pjesmom "Imati pa nemati".

POVEZANO
Džej RamadanovskiMENADŽER UZBURKAO ESTRADU: "Džej je bio ostavljen od svih pred smrt. Nije mogao da pjeva i svi su.."