U nedjelju u jutarnjim satima u rijeci Neretvi, sjevernije od mosta Avenija-Sutina u Mostaru pronađeno je ljudsko tijelo.

Iz policijeje, uz navođenje inicijala, potvrđeno da se radi o O.M. (58), a u pitanju je Mujo Obradović.

Nestanak ovog muškarca prijavljen je u subotu. Nakon pronalaska, tijelo je prebačeno u mrtvačnicu Sutina. Na mjesto događaja su stigli pripadnici Policijske uprave Mostar, vatrogasi te službenici hitne pomoći koji su izvršili vanjski pregled tijela i utvrdili smrt. Na izvlačenju tijela bili su angažirani pripadnici gorske službe spašavanja. Tijelo je bilo na 4-5 metara dubine nedaleko od naselja Bakijina luka.

Izvlačenje tijela iz Neretve 08/10/2017 1

Navodno je ovaj muškarac počinio samoubistvo skokom u ledenu rijeku sa stijena koje se nalaze kod mosta Avenija-Sutina u Mostaru. 

Obradović, iza kojeg je ostala supruga i troje djece, nedavno se penzionisao, a kako tvrde članovi njegove familije ništa nije ukazivalo na to da bi učinio ovako nešto.

Izvlačenje tijela iz Neretve 08/10/2017 1

- Očekivao je rješenje o penziji i sve je bilo u najboljem redu... - izjavili su članovi porodice, piše Faktor.

Navodno, istražitelji su tokom uviđaja na mjestu događaja pronašli jaknu samoubice koju je skinuo i uredno složio.

Izvlačenje tijela iz Neretve 08/10/2017 1

Da je riječ o samoubistvu te da nema tragova nasilne smrti potvrdila je za  spomenuti izvor dežurna tužiteljica HNK.

Prema njenoj izjavi, nestanak Obradovića jučer je prijavila njegova familija. Zadnji put je viđen nakon što je otišao u apoteku po lijekove koje je koristio zbog povišenog šećera.

POVEZANO
Policija Srbija zločin 1SAMOUBISTVO U BEOGRADU: Djevojka ostavila OPROŠTAJNO PISMO, ovo se desilo veče prije JEZIVE ODLUKE!