Sin Dijane Zlatić, koju je sa još četiri osobe ubio njen bivši suprug Siniša Zlatić i dalje ne može da se pomiri sa činjenicom da je izgubio majku. On je u pratnji tetke nekoliko dana nakon sahrane posjetio majčin grob.

Svekar i svekrva Ankice, sestre ubijene Dijane kažu da je mali Nemanja i dalje u šoku, kao i da je plakao sve vrijeme i da još ne zna šta se zapravo desilo.

– Socijalni radnici su došli prvog dana i rekli mu da je mama sa anđelima, i da mora da ide na sahranu, na šta je njegova tetka Ankica rekla da ne mora. Ona mu je kazala da će ga odvesti drugi dan, što je i uradila – rekao je svekar Dijanine sestre Ankice Duško Batić, i dodao da je Nemanja kod bake i dede.

Prema njegovim riječima, on će sa dvije godine strarijim bratom od tetke Strahinjom, za koga je vezan, “izgurati” nekako ovu situaciju, ali se boji da će ostati velike posljedice.

- Strahinja i Ankica spavaju kod Savanovića, tamo su sve vrijeme. Dijanina majka, koja je bolesna, ne znam kako će podnijeti sve ovo, ali Nemanja je svakako malo bolje otkad je kod bake i dede, jer je teško preživljavao maltretiranja oca, kod koga je sa zebnjom odlazio – rekao je Duško, koji dodaje i da porodica strahuje kako će biti kad Nemanja krene u školu, jer su djeca okrutna, pa bi možda trebalo da sa njima popriča psiholog i da ih uputi u situaciju…

– Ipak je i sin Vladimira Mijatovića još u osnovnoj školi, ne daj bože da okrivi Nemanju što je njegov otac ubio oca – rekao je Duško, i dodao da su svjesni da će se jednog dana suočiti sa istinom, jer je ovo malo mjesto i sve se zna.

***

U ROKU OD 10 DANA UBILI JOJ DVIJE NAJBOLJE DRUGARICE: Prvo ljubomorni momak izbo trudnu djevojku, pa onda ovo...

Dijana Zlatić i sin

Katarina Melegi (18) iz Zrenjanina u noći kad se dogodio masakr, nije bila u kafiću "Makijato", kad je Siniša Zlatić uletio i pucao u nedužne ljude i ubio petoro, a ranio njih 20, ali je to veče izgubila jednu od najboljih drugarica, Jovanu Popović (20) iz Banatskog Karađorđeva. 

A Katarina je samo deset dana prije tog zločina izgubila još jednu drugaricu, takođe žrtvu nasilja nad ženama, trudnicu Sabinu Vidu (18) iz Banatskog Dvora.

"U roku od 10 dana, ubijene su mi dve drugarice, Jovana moja draga, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju :(", navela je 18-godišnjakinja na društvenoj mreži.

Podsjetimo, Sabinu je 22. juna brutalno ubio bivši dečko Milan Cimeša (24), a zatim izvršio samoubistvo bacivši se pod auto. On je doznao da je Sabina poslije raskida otišla kod drugarice, pa je došao po nju i odveo na most, gdje ju je izbo više od 25 puta. Da tuga bude još veća, mlada Sabina je bila u trećem mjesecu trudnoće, ali "budući otac" izgleda za to nije mnogo mario. Kako smo tada doznali, njih dvoje je trebalo da se uzmu u septembru ove godine, ali pošto je Milan u međuvremenu počeo da maltretira Sabinu, tačnije poslije šamara koje je trudna devojka dobila od njega, riješila je da ga napusti. Očigledno je da Cimeša nije bio svjestan svojih postupaka, te je, smatrajući devojku svojim vlasništvom i nečim na šta "ima pravo", riješio da joj oduzme život.

Kada je Sabina preminula, Katarina se na svom Fejsbuk profilu oprostila od drugarice potresnom porukom i njihovom zajedničkom slikom "Počivaj u miru, drugarice moja" i na dan sahrane "Danas smo zauvek ispratili našu dragu Sabinu".

Taman kad se stišala situacija i strasti se smirile, desio se novi zločin u istom mjestu. Zbog Siniše Zlatića, koji je takođe smatrao da je bivša žena Dijana Zlatić (30) nešto na šta ima pravo, stradala je ne samo ta žena nego i još četvoro nevinih ljudi. Među njima je i Jovana Popović, drugarica Katarine Melegi.

"U roku od 10 dana ubijene su mi dve drugarice. Jovana moja draga, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju!", status je Katarine posvećen tragično nastradaloj drugarici, u kojoj dalje stoji:

"Živimo u zemlji u kojoj je lakše doći do puške nego do lekova i gde je ljudima lakše ubiti nego oprostiti, gde su žene topovsko meso, vreća za boks. U zemlji u kojoj deca umiru od gladi... U zemlji u kojoj dete nema ime nego je šifra, u zemlji u kojoj su radnici robovi i uskoro će se raditi za tanjir pirinča. Ma u kakvoj to zemlji živimo i nemo posmatramo?"

(Doznajemo.com/Alo/Informer)