Petnaestogodišnja djevojčica Esma Magrabi, čiji je nestanak prijavljen sarajevskoj policiji, nakon što se prije tri dana udaljila od kuće u nepoznatom pravcu, pronađena je živa i zdrava!

Ovu informaciju potvrdili su nam i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz policije nam nisu otkrivali detalje ovog slučaja, samo su nam kratko potvrdili da je djevojčica pronađena na području Kantona Sarajevo, te da je na sigurnom.

Esmi se bio izgubio svaki trag nakon što je prije tri dana otišla od kuće u Sokolović Koloniji u kojoj je stanovala sa svojim ocem i bratom.

Ova učenica Srednje ugostiteljsko–turističke škole u Sarajevu donedavno je živjela s majkom u Hrvatskoj, a na početku dugog polugodišta ove školske godine doselila se ocu u Sarajevo.

Podsjetimo, gospođa Ivona Bartulović iz Brela (Hrvatska), s boravištem i u Sarajevu (Sokolović kolonija), zamolila je ranije što više ljudi na podijele njen sljedeći apel: "Dana 14.03 u jutarnjim satima između 3 - 5 ujutro, iz kuće se udaljila moja malodobna kćer Esma Magrabi na području Kantona Sarajevo i od tada joj gubimo svaki trag. Ako bilo ko od prijatelja ima bilo kakva saznjanja ili je kontaktirao s njom u zadnjih nekoliko dana ili ako posjeduje bilo kakvu informaciju molim Vas da me kontaktirate, jer mi je i najmanji trag tako bitan i bio bi od velike pomoći..."

Esma Magrabi nestala 1